Pašvaldība: Rīgas peldvietas gatavas uzņemt apmeklētājus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lucavsalas peldvieta. Ilustratīvs foto.
Lucavsalas peldvieta. Ilustratīvs foto. Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Rīgas peldvietas ir gatavas uzņemt apmeklētājus, ir pārliecināta galvaspilsētas pašvaldība.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes glābēji turpmāk dežurēs deviņās pašvaldības peldvietās Vecāķos, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Bābelītī, Rumbulā, Lucavsalā un Lucavsalas līcī, Ķīpsalā un Ķīšezerā.

Katru dienu pašvaldības sociālo tīklu kontos "Facebook" un "Twitter" tiks publicēta informācija par ūdens temperatūru Rīgas peldvietās.

Trīs labiekārtotās peldvietās pie jūras - Vecāķos, Vakarbuļlos un Daugavgrīvā - pašvaldība veikusi darbu infrastruktūras un vides sakārtošanā. Vakarbuļļi un Vecāķi ir Zilā karoga peldvietas, kas ir apliecinājums ieviestajiem starptautiskajiem vides standartiem, kā arī pašvaldības veikto labiekārtošanas darbu kvalitātei.

Peldvietās ir uzstādīti koka seguma celiņi, pludmales soli, pārģērbšanās kabīnes, sanitārie mezgli, sakārtota bērnu rotaļu zona un pludmales volejbola laukumi aktīvās atpūtas cienītājiem. Ir izvietotas informatīvās zīmes, veikti smilšu izlīdzināšanas un citi teritoriju uzturēšanas darbi.

Visās Rīgas oficiālajās peldvietās ir izvietotas norobežojošās bojas, atsevišķi nodalot drošu zonu bērniem. Ūdens kvalitātes pārbaudes un atbilstību higiēnas prasībām peldvietās regulāri veic Veselības inspekcija.

Kā informē Rīgas dome, pērn RPP darbinieki izglāba piecus slīkstošus cilvēkus un veica 11 glābšanas darbus uz ūdens, 35 atpūtniekiem sniedza medicīnisko palīdzību.

Pērn tika atrasti 18 nomaldījušies bērni. Pavisam pludmalēs piefiksēti 582 administratīvie pārkāpumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu