"Bezatbildīgi un netaisnīgi." Pavļuts aicina Saeimu neatbalstīt skatītāju klātbūtni hokeja čempionātā (42)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) aicina Saeimas deputātus neatbalstīt rosinājumu pasaules hokeja čempionātu rīkot ar skatītājiem.

Pavļuts sociālajos tīklos aicināja kolēģus pie izteikumiem "spēlēt tukšās tribīnēs ir grūtāk" un "arī fani grib hokeju vērot klātienē" tomēr ņemt vērā veselības nozares lūgumu čempionātu nerīkot ar skatītājiem.

Ministrs ir pārliecināts, ka patlaban šāda rīcība būtu "pāragra, bezatbildīga un netaisnīga". Pavļuts aicināja "fanot droši - pirmajās rindās pie televīzijas ekrāniem".

Vienlaikus Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Panorāma" Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis pauda, ka vērot hokeja spēles klātienē nav droši. Infektologs aicina atturēties no došanās uz hokeja arēnām, jo Latvijas interesēs ir panākt strauju saslimšanas samazinājumu, nevis pagarināt "slimības agoniju".

"Man kā cilvēkam, kas strādā slimnīcā, tas nav izprotams. Slimnīcas ir pilnas ar saslimušajiem, un grūti iedomāties, kā šādu pasākumu var novadīt droši. Antigēnu testi ne vienmēr ir droši. Varētu iet [tikai] vakcinētie, bet kā [viņiem] to ticami pierādīt?" "Panorāmai" pauda veselības eksperts, piebilstot, ka

nav saprotama šāda rīcība brīdī, kad bērni nevar apmeklēt skolas.

Infektologs atgādināja, ka valsts interesēs ir panākt strauju saslimšanas samazinājumu.

"Un ir liela atšķirība, vai saslimšana samazinās jūnija vidū vai augusta vidū. Jebkuru ierobežojumu atcelšana par agru pagarina agoniju. Mēs vienkārši šobrīd esam pirmajā pieciniekā pēc saslimušo skaita Eiropā un tālu atpaliekam arī vakcinācijā. Jā, Nīderlandē notiek koncerti, bet tie ir tikai daži, un tur ir vairāk vakcinēto," sacīja Dumpis.

Kā ziņots, Saeimas deputāti otro reizi šovakar ir savākuši 34 parakstus, lai šodien turpinātu lemt par skatītāju ielaišanu uz pasaules hokeja čempionāta spēlēm, aģentūrai LETA pastāstīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes loceklis Krišjānis Feldmans.

Politiķis informēja, ka ir savākti vairāk nekā 34 paraksti par vēl vienas ārkārtas sēdes rīkošanu, lai šodien izskatītu JKP sagatavoto lēmumprojektu. Iepriekš valdošajā koalīcijā esošā JKP šos parakstus savāca kopā ar opozīcijas partijām.

Pirms tam Saeima nodeva izskatīšanai komisijās atsevišķu partiju ierosinājumus par klātienes skatītāju ielaišanu uz pasaules hokeja čempionāta spēlēm, kas jau rīt sāksies Rīgā.

Saeimas vairākums nolēma nodot izskatīšanai komisijās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzīto likumprojektu, lai čempionātu ļautu apmeklēt klātienes skatītājiem.

Parlamenta sēdes darba kārtībā bija iekļauts arī JKP deputātu sagatavotais lēmumprojekts uzdot Ministru kabinetam nodrošināt epidemioloģiski drošas iespējas hokeja spēles klātienē vērot, piemēram, vakcinētajiem skatītājiem un skatītājiem ar negatīvu Covid-19 testu, tomēr saņemto iebildumu dēļ to neskatīja.

Tāpat ziņots, ka JKP, ZZS, "Saskaņas", "KPV LV" un pie frakcijām nepiederošie deputāti šodien vienreiz jau savāca parakstus Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanai, lai varētu lemt par atļauju pasaules hokeja čempionāta spēlēs ielaist arī skatītājus.

Līdz šim viedokļi par šo jautājumu bijuši pretrunīgi. Otrdien valdība nelēma par iespēju skatītājiem apmeklēt hokeja čempionātu, kā rezultātā JKP, kura vada par sportu atbildīgo Izglītības un zinātnes ministriju, solīja šo jautājumu pārskatīt Saeimā.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu