Dūrītis aicina politiķus: neļaujieties "mirkļa vājumam, plūcot popularitātes ziedus" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas hokeja izlases spēlētāji
Latvijas hokeja izlases spēlētāji Foto: Publicitātes foto

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītais likumprojekts par daļēju klātienes skatītāju atļaušanu pasaules hokeja čempionāta spēlēs ir pārsteidzīgs un var destabilizēt epidemioloģisko situāciju, šodien Saeimas debatēs pauda Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP)

Saeimas vairākums ZZS likumprojektu nodeva izskatīšanai komisijās, taču pašlaik vēl nav zināms, kādā ātrumā notiks tā izskatīšana. To var ietekmēt tas, kā virzīsies Jaunās konservatīvās partijas (JKP) iesniegtā lēmumprojekta virzība, kurā arī pēc būtības paredzēta klātienes skatītāju atļaušana.

Dūrītis akcentēja, ka neesam tādā epidemioloģiskajā situācijā, lai lemtu par hokeja skatītājiem klātienē. VM parlamentārais sekretārs pauda, ka, zinot laboratoriju ierobežoto kapacitāti, viņam ir lielas šaubas, ka varētu tik veikts vēl "ļoti liels apjoms" papildu testu, ko rosināts izmantot hokeja skatītāju pārbaudei uz Covid-19.

Tāpat nav skaidrs, kā vakcinētie apmeklētāji varēs pierādīt vakcinēšanās faktu, pauda Dūrītis. Deputāts arī akcentēja slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaitu, kā arī norādīja, ka pieaug pacientu skaits ar ļoti smagu slimības gaitu. Tāpat šodien miruši 11 cilvēki, kuri bija saslimuši ar Covid-19, pavēstīja politiķis.

Viņš aicināja nepakļauties mirkļa vājumam it kā īslaicīgu "popularitātes ziedu plūkšanai" un mudināja respektēt valdību.

TVNET jau ziņoja, ka Saeima šovakar nodeva izskatīšanai komisijās atsevišķu partiju ierosinājumus par klātienes skatītāju ielaišanu uz pasaules hokeja čempionāta spēlēm, kas jau rīt sāksies Rīgā.

Saeimas vairākums nolēma nodot izskatīšanai komisijās ZZS virzīto likumprojektu, lai čempionātu ļautu apmeklēt klātienes skatītājiem.

Parlamenta sēdes darba kārtībā bija iekļauts arī JKP deputātu sagatavotais lēmumprojekts uzdot Ministru kabinetam nodrošināt epidemioloģiski drošas iespējas hokeja spēles klātienē vērot, piemēram, vakcinētajiem skatītājiem un skatītājiem ar negatīvu Covid-19 testu, tomēr saņemto iebildumu dēļ to attiecīgajā sēdē vēl neskatīja.

Vaicāts par tālāko procesu, lai virzītos uz klātienes skatītāju atļaušanu hokeja spēlēs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP) skaidroja, ka tas būs atkarīgs no Saeimas tālākajiem lēmumiem šodien.

Rancāns prognozēja, - ja JKP lēmumprojekts tiks pieņemts, tad Aizsardzības komisija šodien neskatītu ZZS rosināto likumprojektu, kurā arī paredzēts noteikt līdzīgu kārtību par klātienes skatītājiem hokeja spēlēs. Ja JKP lēmumprojekts tiks noraidīts, tad gan ZZS likumprojekts varētu tikt skatīts šodien komisijā un tad parlamenta darbs varētu ievilkties, pieļāva deputāts.

Kā ziņots, JKP, ZZS, "Saskaņas", "KPV LV" un pie frakcijām nepiederošie deputāti šodien jau dienas vidū savāca parakstus Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanai, lai varētu lemt par atļauju pasaules hokeja čempionāta spēlēs ielaist arī skatītājus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu