Kaminskis: Valstij un pašvaldībām ir jācenšas, lai mēs pēc krīzes kļūtu stiprāki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc administratīvi teritoriālās reformas līdzsvarotai attīstībai visā Latvijā būs jāiegulda nozīmīgi un adekvāti līdzekļi, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) biedru kopsapulcē atzina organizācijas priekšsēdis Gints Kaminskis.

Viņš klāstīja, ka pašlaik ir noslēdzies viens nozīmīgs darba posms, taču jau tūlīt sagaida jauns, izaicinājumiem bagāts laiks.

"Manuprāt, devīze nākotnei varētu būt "izkļūt no krīzes stiprākiem". Es nezinu, vai tā ir sakritība, bet jau otro reizi LPS vēsturē administratīvi teritoriālā reforma ir atnākusi reizē ar pasaules krīzi. Toreiz, 2009.gadā, tā bija ekonomiskā krīze, bet šoreiz vainīgs ir vīruss. Vīrusa sekas noteikti ir neparedzamākas. Zinām, kā krīze sākās, bet noteikti varam tikai minēt, kā krīze beigsies," sacīja LPS vadītājs.

Kaminskis ir pārliecināts, ka gudrie pēc krīze būs spēcīgāki, jo prot atrast ceļu, kā gūt salīdzinošas priekšrocības.

"Valstij un pašvaldībām ir jācenšas, lai mēs pēc krīzes kļūtu stiprāki. To varam paveikt, izpildot nepieciešamos nosacījumus. Tas ir dialogs starp pašvaldībām un valdību, kurā noteikti abas puses saklausa, ko otra saka. Un tā ir izpratne, ka nevar savas problēmas risināt uz otras puses rēķina," aicināja LPS priekšsēdis.

Tāpat viņš uzskata, ka pēc reformas, lai mazinātu joprojām pastāvošo reģionālo nevienlīdzību, noteikti būs vajadzīga līdzsvarota attīstība visā Latvijā, ieguldot arī nozīmīgus un adekvātus līdzekļus. "Vairs nevarēs atsaukties uz risinājumiem administratīvi teritoriālās reformas ietvaros," uzsvēra Kaminskis.

Viņš arī mudināja atcerēties, ka no 42 pašvaldībām vienu trešdaļu jeb 14 pašvaldības reforma neskar - tā ir Rīga un sešas lielās pilsētas, kā arī septiņi novadi.

"Administratīvi teritoriālā reforma neskar arī lielāko daļu Latvijas iedzīvotāju. Manuprāt, šobrīd gan Saeimai, gan valdībai tas uzliek papildu atbildību, domājot, kā sabalansēt valsts attīstības politiku kopumā, lai ieguvēji būtu visā valsts teritorijā, visos reģionos, visās pašvaldībās," aicināja Kaminskis.

Sapulcē nospriests, ka LPS 31.kongress norisināsies 20.augustā Salacgrīvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu