Pēdējā mācību nedēļā klātienē atļauts mācīties 33 pašvaldībās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Oksana Kuzmina, Shutterstock.

Skolas gada noslēgumā mācības klātienē no 1. līdz  6.klasei, 12.klasei un pēc rotācijas principa no 7. līdz 11.klasei atļautas 33 pašvaldībās, liecina SPKC publicētā informācija. Tas ir par divām pašvaldībām vairāk nekā iepriekšējā nedēļā. 

Vairāki novadi, tostarp Baldones, Kandavas, Nīcas, Priekuļu, Salacgrīvas un Tērvetes, nav spējuši saglabāt savu vietu starp "drošajām pašvaldībām". Tāpat arī Jēkabpils vairs neatbilst "drošās pilsētas" statusam.

Tajā pašā laikā, vairākas pašvaldības - Aglonas, Ērgļu, Grobiņas, Krustpils, Lubānas un Mērsraga - šonedēļ tiek uzskatītas par drošām. Šajā sarakstā ir iekļuvusi arī Valmieras pilsēta, kas ir vienīgā lielā pilsēta, kurā atļautas klātienes mācības.

Kopumā klātienes mācības skolēniem no dažādām klašu grupām šonedēļ varēs rīkot Aglonas, Aizputes, Aknīstes, Alsungas, Baltinavas, Beverīnas, Brocēnu, Burtnieku, Dundagas, Ērgļu, Grobiņas, Ilūkstes, Jaunpiebalgas, Kocēnu, Krustpils, Līvānu, Lubānas, Mazsalacas, Mērsraga, Naukšēnu, Neretas, Pārgaujas, Pāvilostas, Priekules, Raunas, Rojas, Rucavas, Rūjienas, Salas, Vaiņodes, Valkas un Varakļānu novads.

Kopš 7.aprīļa 12.klašu skolēni visā valstī, lai sagatavotos maijā gaidāmajiem centralizētajiem eksāmeniem, divreiz nedēļā var doties uz skolu un mācīties klātienē. Tikmēr citām klasēm mācības klātienē atļautas tikai epidemioloģiski drošajās pašvaldībās. 

Apmēram 20 000 vidējās izglītības beidzēju tā būtu iespēja pārliecināties par savām zināšanām pirms eksāmeniem. Visiem izglītības iestāžu darbiniekiem, kā arī 12.klases skolēniem tiks nodrošināta testēšana, kamēr pārējās klašu grupās esošie testēti netiks. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu