Baltkrievija apgalvo, ka “Ryanair” lidmašīnu draudēja uzspridzināt “Hamas” (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Draudus uzspirdzināt Īrijas zemo cenu lidsabiedrības “Ryanair” lidmašīnu, kura svētdien tika nosēdināta Minskas lidostā, esot izteicis palestīniešu islāmistu grupējums “Hamas”, pavēstījis Baltkrievijas Transporta un sakaru ministrijas aviācijas departamenta vadītājs Artjoms Sikorskis.

Viņš nolasījis “vēstuli”, ko e-pastā svētdien saņēma Minskas lidosta. Šajā vēstulē “Hamas” esot draudējusi uzspridzināt lidmašīnu virs Viļņas.

Šī nav pirmā reize, kad Baltkrievijas varas iestādes publisko dažādus “pierādījumus”, lai attaisnotu savu rīcību.

Kā ziņots, "Ryanair" svētdien paziņoja, ka tās lidmašīnai ceļā no Atēnām uz Viļņu likts nolaisties Minskas lidostā, jo no Baltkrievijas dispečeriem saņemta informācija par potenciālu drošības apdraudējumu. Šī informācija vēlāk neapstiprinājās.

Reālais lidmašīnas novirzīšanas iemesls bija varasiestāžu vēlme aizturēt opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju Romānu Protaseviču, kam Baltkrievijā draud nāvessods. Viņš tika aizturēts Minskas lidostā.

"Telegram" kanālam "Nexta" bija ļoti svarīga loma pagājušajā gadā Baltkrievijā notikušo masu protesta akciju organizēšanā.

Brīdī, kad lidmašīnai Baltkrievijas gaisa telpā tika norādīts mainīt kursu, tā jau atradās tuvāk Viļņai nekā Minskai. Lai panāktu, ka lidmašīna dodas uz Minskas lidostu, to pavadījis Baltkrievijas gaisa spēku iznīcinātājs un militārais helikopters.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu