Rosina apsūdzēt divus policistus par kukuļņemšanu no kravas automašīnas šofera

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Vlad Ispas/Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām Valsts policijas (VP) amatpersonām par kukuļņemšanu no kravas transportlīdzekļa vadītāja, kurš šķērsoja Latviju bez samaksātas autoceļa lietošanas nodevas.

Minētās VP amatpersonas pieprasīja un pieņēma kukuli no kravas transportlīdzekļa vadītāja par izdarītā administratīvā pārkāpuma - Latvijas teritorijas šķērsošanas bez samaksātas autoceļu lietošanas nodevas - nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā.

"Pateicoties biroja aktivitātēm un policijas kontrolējošajai un preventīvajai darbībai, ar ceļu satiksmes uzraudzību saistīto kukuļošanas gadījumu skaits pēdējo gadu laikā pakāpeniski sācis samazināties, tomēr esmu pārliecināts, ka joprojām gandrīz katram autovadītājam ir vai nu savs, vai draugu un paziņu izklāstīts pieredzes stāsts par kukuļa pieprasīšanas gadījumu ceļu satiksmes kontroles laikā," norādīja IDB priekšnieks Valters Mūrnieks.

Biroja mērķis ir maksimāli samazināt ar ceļu satiksmes nodrošināšanu saistīto kukuļošanas gadījumu skaitu, un, lai to paveiktu, ir nepieciešama gan nemainīgi aktīva sadarbība starp tiesībsargājošajām iestādēm, gan arī iedzīvotāju atbildīga rīcība, ziņojot par pamanītajiem kukuļošanas gadījumiem.

2021.gada pirmajos četros mēnešos IDB sācis 16 kriminālprocesus par Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbināto izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 85 kriminālprocesos.

Šī gada pirmajos četros mēnešos prokuratūrai nosūtīti 14 kriminālprocesi kriminālvajāšanas sākšanai pret 42 personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu