Egita savā Instagram kontā "Mans remonts" aktīvi dalās ar ar dažādiem mājokļa pārvērtību un remonta atklājumiem, kā pati saka - mācās dzīvot skaisti, un iedvesmo to darīt arī citus. Par to, kas viņu piesaistīja piņķerīgajos remontdarbos, kas rada māju sajūtu un kur pēc tās lūkoties, Egita stāsta arī Tvnet lasītājiem.

Pievēršoties praktiskākiem jautājumiem: vai vari izcelt biežākos remonta klupšanas akmeņus vai mītus, kuru dēļ māc tevis minētās bailes un šaubas, kas savukārt nereti noved pie nebeidzamas remontdarbu atlikšanas?

Remonts nav viegls process. Jautājums, ko es vienmēr uzdodu, kad man saka – “man gribas kaut ko pamainīt”, ir – vai cilvēki ir gatavi koncentrēties un veltīt tam laiku un savu nedalītu uzmanību? Lēmumu daudzums, kas ir jāpieņem remonta laikā, ir milzīgs.

Pirmkārt, nav vērts mainīt tikai mainīšanas pēc. Ja telpās gribas kaut ko mainīt, vispirms ir jāsaprot, kāpēc gribas mainīt, ko tieši gribas mainīt un kā šī vides mainīšana palīdzēs kaut ko uzlabot vai atrisināt. Piemēram, ja šķiet, ka viesistaba nav skaista tikai un vienīgi dīvāna dēļ, nomainot tikai vienu objektu – dīvānu, nebūs tā, ka viesistaba pēkšņi kļūs par ļoti omulīgu vietiņu, kur visi biežāk sanāks kopā. Ja šķiet, ka pie vainas ir dīvāns, noteikti iesaku savu dīvānu sākt pētīt – kas formas un krāsas ziņā nav tā, kā vajag, vai tas nav pietiekami ērts. Kad es par šo sāku runāt, tad liela daļa saprot – bāc, tas tomēr nav tik vienkārši kā noplēst tapetes, uzlīmēt jaunas un būs forši.

Kā arī bieži vien ir grūti apvienot praktisko ar skaisto. Man, piemēram, ir diezgan nepraktiska grīda. Man ir ozolkoka parkets ar fāzīti, kurā, protams, krājas kaut kādi krikumi. Turklāt eļļots parkets nav tas, ko var fiksi ar mitru lupatu uzslaucīt kā flīzes vai vinilu, bet tajā pašā laikā man patīk tā sajūta pēdām un vizuālais efekts. Ir praktiski cilvēki un ir estēti. Pirms remonta sākuma ir svarīgi saprast, kurš no tiem esi tu. Jāatbild sev, vai vēlos, lai viss būtu viegli kopjams, vai dažreiz atļaušu skaistiem risinājumiem nebūt pašiem praktiskākajiem?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X