Francijā uzbrucējs sadūris trīs policistus (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LOIC VENANCE / AFP

Francijas rietumos piektdien kāds vīrietis ar nazi savainojis trīs policistus, vienai policistei nodarīti dzīvībai bīstami ievainojumi, pavēstīja likumsargi.

Uzbrukums noticis netālu no Nantes, un uzbrucējs nedaudz vēlāk apšaudē ar policistiem nogalināts.

Uzbrukumā nodarīti smagi savainojumi vienai policistei, kuras dzīvība ir briesmās, sacīja izmeklēšanai tuvs avots. Uzbrukums policistei pastrādāts ar nazi un uzbrucējam izdevies iegūt viņas ieroci.

Uzbrucējs apšaudē ar policiju guvis nopietnus savainojumus un nomiris, vēsta ziņu aģentūra DPA, atsaucoties uz avotu, kas ir pazīstams ar lietas apstākļiem.

Arī divi policisti apšaudē savainoti.

Pagaidām nav skaidrs, kas izraisījis uzbrukumu.

Uzbrucējs bijis pazīstams ar agresīvu izturēšanos pret drošības struktūru pārstāvjiem un bijis reģistrēts terorisma datu bāzē, vēsta vietējie mediji.

Viņam arī esot bijušas psiholoģiska rakstura problēmas, tomēr šī informācija nav oficiāli apstiprināta.

Francijas policija pieprasa nodrošināt labāku aizsardzību pret uzbrukumiem, kā arī bargākus sodus uzbrucējiem.

Pēdējā laikā notikuši vairāki uzbrukumi policistiem, kas izraisījuši plašu rezonansi Francijas sabiedrībā.

Tā šomēnes, veicot narkotiku tirdzniecības lietas izmeklēšanu Aviņonā, valsts dienvidos, tika nošauts policists Ēriks Masons.

Rambuijē, līdzās Parīzei, aprīļa beigās tika nodurta policiste Stefānija Monfermē. Viņas slepkavība bija pēdējais uzbrukums Francijā pieredzēto džihādistu uzbrukumu virknē.

Kā liecina jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, vardarbīgie noziegumi ir viens no jautājumiem, kas visvairāk rūp francūžiem pirms nākamgad gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kurās Emanuels Makrons gatavojas startēt uz otro pilnvaru termiņu.

Kā liecina aptauja, kuru veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "Elabe" un kuras rezultāti tika publicēti aprīlī, 65% vēlētāju prezidenta veikumu noziedzības apkarošanā uzskata par neapmierinošu.

Pats Makrons nesenā intervijā laikrakstam "Le Figaro" atzinis, ka cīņa ar narkotiku tirgotājiem, kas Parīzē, Marseļā un citās lielajās pilsētās pārņēmuši savā kontrolē veselas apkaimes, ir "kauju kauja".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu