"Latvenergo": Investoru augstā interese norāda uz zaļās ražošanas svarīgumu jau pašlaik (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvenergo logo.
Latvenergo logo. Foto: Lita Krone/LETA

Investoru augstā interese par AS "Latvenergo" zaļajām obligācijām norāda uz zaļās ražošanas svarīgumu jau pašlaik, aģentūrai LETA norādīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Guntars Baļčūns.

Viņš skaidroja, ka maijā notikušajā zaļo obligāciju izvietošanā investoru pieprasījums pēc tām vairāk nekā 4,5 reizes pārsniedza plānoto emisijas apjomu un vērtējams kā ļoti augsts. Tas, Baļčūna ieskatā, sniedz iespēju piesaistīt septiņgadīgu finansējumu 50 miljonu eiro apmērā par ļoti labu cenu - 0,543%.

Valdes priekšsēdētājs pauda, ka iegūtie līdzekļi nodrošinās Daugavas hidroelektrostacijas (HES) kaskādes rekonstrukciju, tāpat "Latvenergo" plāno ieguldīt sadales sistēmas infrastruktūrā, paaugstinot tīkla efektivitāti un viedizāciju. "Turpināsim zemas emisijas transporta infrastruktūras attīstīšanu, savukārt bioloģiskās daudzveidības aizsardzības ietvaros turpināsim Daugavas baseina zivju populācijas aizsardzības un saglabāšanas pasākumus," sacīja Baļčūns.

Viņš atzīmēja, ka faktu, ka

"Latvenergo" ir zaļi domājošs uzņēmums, un arī klienti arvien augstāk vērtē ilgtspējīgu un videi draudzīgu darbību, apliecina aizvien vairāk klientu, kas izvēlas saules enerģijas izmantošanu.

"Aug arī to braucēju skaits, kas savus elektroauto ir uzlādējuši mūsu elektrouzlādes tīklā, un sagaidām, ka klienti izvēlēsies jauno Elektrum piedāvājumu - siltumsūkņus gaiss-gaiss, par ko plašāk var uzzināt aprīļa tirgus apskatā un mūsu interneta veikalā," teica Baļčūns.

Jau ziņots, ka biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā 18.maijā iekļautas "Latvenergo" jaunemitētās obligācijas.

Biržā iekļauts 50 000 "Latvenergo" obligāciju 1000 eiro nominālvērtībā. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2028.gada 17.maijs.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Uzņēmums pieder valstij.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu