Zinātnieki atraduši kopš 1906. gada it kā izmirušu bruņurupuci

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Tika uzskatīts, ka šie milzu bruņurupuči izmira jau pirms vairāk nekā 100 gadiem, tāpēc liels bija pārsteigums, kad Galapagu salās izdevās atrast vienu šīs sugas īpatni. Tagad zinātnieki pošas ekspedīcijā, lai noskaidrotu, vai eksistē vēl kādi šīs bruņurupuču sugas pārstāvji.

Zinātnieki no Kalifornijas Zinātņu akadēmijas apstiprināja, ka Fernandina salā atrastā vientuļā bruņurupuču mātīte ir bruņurupuču sugas “chelonoidis phantasticus” pārstāve, vēstīts vietnē "UPI".

Galapagu Nacionālā parka “Facebook” kontā rakstīts, ka ģenētikas eksperti atrasto bruņurupuci salīdzināja ar paraugiem no pēdējā zināmā šīs sugas pārstāvja no 1906. gada.

“Šīs sugas atkārtota atklāšana notikusi tieši laikā, lai varētu to mēģināt glābt. Tagad mums ātri jāatrod vēl citi šīs sugas bruņurupuči,” stāstīja bruņurupuču eksperts Džeimss Gibss.

Milzu bruņurupuču populācija pasaulē pēdējo dažu desmitu gadu laikā ir sarukusi līdz aptuveni 60 tūkstošiem. Lielākoties tas ir pirātu un vaļu mednieku dēļ. Zinātnieki arī saka, ka tieši šo bruņurupuču sugu krietni paretināja arī biežie vulkānu izvirdumi šajā reģionā pēdējā gadsimta laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu