Vairākos novados pie vēlēšanu iecirkņiem jau pagājušajā sestdienā izvietota informācija par atceltām vēlēšanām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Pie 24 Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Madonas novadu vēlēšanu iecirkņiem jau pagājušajā sestdienā izvietota informācija par pašvaldību vēlēšanu atcelšanu 5.jūnijā, pastāstīja Madonas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Evita Zāle.

Viņa sacīja, ka informācija izvietota uzreiz nākamajā dienā pēc tam, kad, reaģējot uz Satversmes tiesas (ST) spriedumu ar kuru atcēla Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) paziņoja par 5.jūnijā paredzēto pašvaldību vēlēšanu Rēzeknes novadā un Madonas novadā atcelšanu. Tāpat informācija ir ievietota visu novadu pašvaldību mājaslapās.

"Līdz šim brīdim šodien vēlēšanu komisijā neviens iedzīvotājs nav interesējies par iepriekšējās balsošanas iespējām," sacīja Zāle.

Viņa stāstīja, ka vēlēšanu zīmes jau bija izdalītas pa vēlēšanu iecirkņiem un komisijas bija gatavas darbam jau šodien. Tagad visas vēlēšanu zīmes būs jāsavāc no iecirkņiem un jāiznīcina, jo tās nebūs derīgas 11.septembra vēlēšanās.

Runājot par vēlēšanu komisijas locekļu atalgojumu, Zāle norādīja, ka pašvaldībai būs jāapmaksā jau tas darbs, ko līdz šim paveikušas vēlēšanu komisijas, kā arī būs nepieciešams papildu finansējums uz 11.septembri pārceltajām vēlēšanām.

Runājot par telpām vēlēšanu iecirkņiem, Zāle sacīja, ka jau tagad vairākiem vēlēšanu iecirkņiem nācies mainīt ierastās telpas uz plašākām, lai tie atbilstu epidemioloģiskajām prasībām. "Septembrī iecirkņu izvietojums būs atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas valstī. Parasti vēlēšanu norisei nepieciešamas plašas telpas - skolu foajē vai sporta zāles," skaidroja Madonas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja, piebilstot, ka vienkāršāk esot ierīkot tos iecirkņus, kas atrodas kultūras namos.

Kā vēstīts, vēlēšanas nenotiks Rēzeknes novadā un Madonas novadā, kur tās ir apturētas saistībā ar Satversmes tiesas spriedumu, kas atceļ Varakļānu pievienošanu Rēzeknes novadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu