Pagaidu administrācijas Madonas un Rēzeknes novados veidos pašreizējo novadu vadītāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Topošo Madonas novada un Rēzeknes novada pagaidu administrācijas veidos pašreizējo novadu vadītāji, šādu priekšlikumu Madonas novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanu likumprojektā šodien atbalstīja Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija.

Šodien komisijā likumprojektā atbalstīts deputāta Viktora Vaļaiņa (ZZS) priekšlikums, kurā paredzēto pieeju atbalsta arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Atbalstītais priekšlikums paredz, ka līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā Madonas novada dome, topošā Madonas novada pašvaldības pagaidu administrācija vadītājs būs pašreizējā Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs (ZZS) un pagaidu administrācijā strādās arī Varakļānu novada domes priekšsēdētājs Māris Justs ("Vienoti novadam"), Ērgļu novada domes priekšsēdētājs Guntars Velcis ("Mēs Ērgļu novadam"), Cesvaines novada domes priekšsēdētājs Vilnis Špats (Savam novadam) un Lubānas novada domes priekšsēdētājs Tālis Salenieks ("Mūsu mājas rītdienai").

Līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā Rēzeknes novada dome, topošā Rēzeknes novada pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs būs Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs un pagaidu administrācija strādās arī Viļānu novada domes priekšsēdētāja Jekaterina Ivanova.

Pagaidu administrācijas locekļiem būs atļauts savienot savus amatus ar amatiem, kurus viņi ieņem citās institūcijās. Madonas novada pašvaldības administrācija un Rēzeknes novada pašvaldības administrācija uz pirmo sēdi sanāks 2021.gada 1.jūlijā.

Kā ziņots, paredzēts, ka pašvaldību vēlēšanas Madonas un Rēzeknes novadā tiks pārceltas uz 11.septembri.

Jau vēstīts, ka Saeima plāno veikt arī saistītos grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, lai Varakļānus pievienotu Madonas novadam. Tas tiks darīts pēc Satversmes tiesas (ST) sprieduma, kas atceļ Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu