Līdz ar jaunajiem atvieglojumiem policija sola stingrākas pārbaudes (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policisti. Ilustratīvs foto.
Policisti. Ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policija (VP) novērojusi, ka iedzīvotāji aizvien vairāk vēlas pulcēties kompānijās, taču no šodienas, stājoties spēkā jauniem atvieglojumiem, policija sola arī atsevišķas plānotas pārbaudes.

Policija gluži tāpat kā līdz šim, atbilstoši savai kompetencei turpinās uzraudzīt, lai tiktu ievērotas Covid-19 infekcijas ierobežošanai noteiktās drošības prasības, aģentūru LETA informēja VP.

Ņemot vērā, ka ar 1.jūniju paplašinās ierobežojumu uzraudzības jomas un veidi, policija attiecīgi pārplānos savus resursus. Policija ir gatava nodrošināt ierobežojumu kontroli gan ikdienas patruļās, gan arī veicot atsevišķas pārbaudes.

No 1. jūnija, drīkst individuāli sniegt visa veida skaistumkopšanas pakalpojumus, sporta inventāra nomas un fotopakalpojumus, kā arī citus saimnieciskus pakalpojumus klātienē, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu, ja pakalpojuma sniedzējam ir stājies spēkā pilns vakcinācijas fakts vai viņš pēdējā pusgada laikā pārslimojis Covid-19.

Valsts policija aicina pakalpojumu sniedzējiem būt atbildīgiem, saprotošiem un nepārkāpt noteiktās prasības, kā arī nemēģināt izmantot situāciju ļaunprātīgi. Policijas mērķis noteikti nav sodīt, bet gan preventīvi pārbaudīt un novērst iespējamus pārkāpumus.

Tāpat policija aizvien turpina pastiprinātu sabiedriskās kārtības un drošības uzraudzību saistībā ar Rīgā notiekošo hokeja čempionātu.

Ņemot vērā, ka šodien uz Latvijas izlases hokeja spēli klātienē arēnā var ierasties Covid-19 pārslimojušas vai pret Covid-19 vakcinētas personas, kurām ir sertifikāts, kas apliecina atbilstošu vakcinācijas faktu.

Paredzot, ka šodienas hokeja spēle var pulcēt iedzīvotājus arī āra terasēs, policija ir gatava pastiprināti nodrošināt sabiedriskās kārtības un epidemioloģiskās drošības prasības, kā arī uzraudzīs, lai tiktu ievēroti ceļu satiksmes noteikumi.

Policija novērojusi, ka līdz ar ierobežojumu mīkstināšanu, cilvēki aizvien vairāk vēlas izbaudīt labos laikapstākļus un pulcēties kompānijās, tomēr policija aicina iedzīvotājiem būt atbildīgiem, ievērot spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus gan ārtelpās, gan iekštelpās, kā arī lietot sejas un deguna aizsegus, kur tas ir nepieciešams.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu