Ruks par Bezzubova slepkavību: varu apgalvot, ka būs ko sēdināt uz apsūdzēto sola (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Bezzubova slepkavībā izmantotā automašīna atrasta sadegusi Mežaparkā
Bezzubova slepkavībā izmantotā automašīna atrasta sadegusi Mežaparkā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības lietā aizdomās turēto skaits pieaudzis līdz 12, turklāt trīs no tiem atrodas apcietinājumā, intervijā LTV raidījumam "Aktuālā intervija 1:1" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks

"Varu apgalvot, ka būs ko sēdināt uz apsūdzēto sola. Tas pašlaik ir viss, ko es varu atbildēt," tā Ruks, piemetinot, ka likumsargi sliecas uzskatīt, ka noziegums nav saistīts ar Bezzubova profesionālo darbību.

Ruks stāstīja, ka futbola aģenta slepkavība bijusi profesionāli pastrādāts noziegums, kur katrai iesaistītajai personai ir sava loma un par citu iesaistīto cilvēku lomu tās nav zinājušas. "Tās ir atbalsta funkcijas, organizēšanas funkcijas un citas," piebilda Ruks.

Ruks gan nekomentēja, vai policijai ir zināms pasūtītājs.

Policija nozieguma motīvus ir apzinājusi un strādā ar divām versijām. 

Tāpat Ruks apliecināja, ka policija šīs lietas izmeklēšanā komunicējusi ar Bezzubova draugu Vladimiru Koļesņičenko. 

Lūgta komentēt Mārtiņa Bunkus slepkavību, amatpersona sacīja, ka lietā policijai ir skaidrs nozieguma motīvs, turklāt atsevišķām personām ir piemēroti procesuāli statusi.

Ruks pastāstīja, ka policija izmeklēšanas laikā ir ieguvusi jaunus faktus un pierādījumus, ko veicinājusi policijas ciešā sadarbība ar Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūru "Eiropols" un citām valstīm.

Vaicāts, vai šajā lietā pret kādu personu ierosināts kriminālprocess un ir aizdomās turētās personas, Ruks sacīja īsi, ka šajā kriminālprocesā atsevišķām personām ir piemēroti procesuāli statusi.

Lūgts precizēt, vai šajā lietā ir aizdomās turētie, Ruks atbildēja: "Arī varbūt."

Ruks gan piebilda, ka nozieguma motīvs ir skaidrs un tas saistīts ar Bunkus profesionālo darbību.

Runājot par pēdējā laika skaļāko noziegumu, Normunda Kindzuļa nāvi Tukumā, amatpersona sacīja, ka "ar ļoti lielu pārliecību varu pateikt, ka šeit nav noticis homofobisks uzbrukums". Jau vēstīts, ka policija lietu izmeklē kā novešanu līdz pašnāvībai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu