Zvans - Hitlera slepenais NLO, kuru nolaupīja amerikāņi (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Vai cerībā uzvarēt Otrajā pasaules karā nacisti bija izgudrojuši NLO, kas spēja ceļot laikā? Visticamāk – nē. Tomēr leģenda par “Zvanu” (Die Glocke) joprojām ir aktuāla sazvērestību teoriju cienītāju vidū.

Jaunā video militārais vēsturnieks Marks Feltons pēta zvana formas ierīci, kuru it kā radīja Ādolfa Hitlera izveidotā paramilitārā organizācija. Tiesa, visticamāk, šis aparāts bija zinātniskās fantastikas rakstnieku un sazvērestību teoriju vērpēju izdomas auglis pēckara laikā, kad ap nacistiem tika vīta noslēpumainības aura, vēstīts izdevumā "Popular Mechanics".

Lai arī nacisti zaudēja Otrajā pasaules karā, pēc tam viņi ieguva teju mītisku reputāciju kā iespaidīgu un augsti attīstītu ieroču un citu tehnoloģiju radītāji. Nacistu tanki tehniski bija krietni pārāki par pretinieku tankiem. Tāpat arī nacistu gaisa spēki bija krietni attīstītāki, nemaz nerunājot par dažādiem ieročiem un inovācijām.

VIDEO: LEĢENDA PAR "ZVANU"

Leģenda vēsta, ka “Zvans” bija viens no šiem vāciešu “brīnumieročiem”. Pirmās baumas par to parādījās nacistu zinātniskajā fantastikā, 1960. gada grāmatā “Burvju rīts”. “Zvans” parādījās arī Igora Vitkovska 2000. gada grāmatā “Patiesība par brīnumieroci”, kā arī Nika Kuka grāmatā “Medījot nulles punktu”. Pēdējā grāmatā “Zvans” aprakstīts kā kaut kāda veida pretgravitācijas rīks vai pat laika mašīna, kas bija daļa no “SS pretgravitācijas programmas”.

Kuks pat apspēlēja ideju, ka “Zvans” vēlāk tika iemainīts pret slavenā SS ģenerāļa Hansa Kamlera brīvību, kurš gan kara pēdējās dienās pazuda un vairs nekad netika redzēts.

Daudzi sazvērestību teoriju vērpēji gan uzskata, ka ASV spēki sagrāba nacistu zinātniekus un pašu Kamleru, liekot tiem strādāt viņu labā un attīstīt “Zvana” tehnoloģiju. Leģenda vēsta, ka tas viss turpinājās ar tā saucamo Keksburgas incidentu, kad 1965. gada decembrī Pensilvānijā it kā avarēja zvana formas NLO.

Vai tas viss ir taisnība? Diez vai. Ja jau ASV zinātnieku rokās bija šāds pretgravitācijas rīks, kur tad ir pretgravitācijas lidaparāti? Tas ir tikai viens no caurumiem šajā sazvērestības teorijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu