Musulmaniete, kura pameta modeles darbu reliģijas vārdā, atgriežas pie "Tommy Hilfiger" (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT, REUTERS/Andrew Kelly

23 gadus vecā musulmaņu modele, kura dzimusi Somālijā un  un dzīvojusi Kakuma bēgļu nometnē Kenijā, pirms septiņiem gadiem ASV kļuva par modeli. Viss šķita pasakaini, bet tad viņa pēkšņi paziņoja, ka pārtrauc modeles karjeru, jo darbs kompromitējot viņas ticību un reliģiju.

Pirmā hidžābu nēsājošā supermodele Halima Adena pagājušā gada novembrī izstājās no modes industrijas, sakot, ka tā nav saderīga ar viņas musulmaņu reliģiju.

Tagad viņa sociālajos tīklos ir ir devusi mājienu par atgriešanos modes industrijā nepilnu gadu pēc tam, kad paziņoja par lēmumu pārtraukt modeles karjeru.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images/AFP

Toreiz par iemeslu viņa minēja hidžāba nēsāšanu, kas brīžam nebija paticis modes industrijas pārstāvjiem, kā arī to, ka modeles darbs viņai atņem laiku garīgajām praksēm.

Halima, kura lepojas ar vairāk nekā miljonu Instagram sekotāju, norādījusi uz kopdarbu ar amerikāņu modes dizaineru Tomiju Hilfigeru.

Halima ir sadarbojusies ar tādiem zīmoliem kā Fenty, Marc Jacobs un Alberta Ferreti. Musulmaņu modele parādījusies uz Lielbritānijas Vogue, Vogue Arabia un Allure žurnāla vāka. Halima 2016. gadā piedalījās Miss Minnesota USA. Viņa bija pirmā hidžābu valkājošā konkursa dalībniece un kļuva par pusfinālisti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu