Baltkrievijas TV pārraida "interviju" ar varasiestāžu nolaupīto Protaseviču (12)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Romāns Protasevičs
Romāns Protasevičs Foto: Ekrānuzņēmums

Baltkrievijas valsts televīzija ceturtdienas vakarā pārraidīja "interviju" ar aizturēto opozīcijas medija "Nexta" bijušo galveno redaktoru Romānu Protaseviču, kurā viņš paziņoja, ka atzinis savu vainu nesankcionētu akciju organizēšanā.

Savukārt Protaseviča tēvs pauda pārliecību, ka viņa dēls "interviju" sniedzis fiziska un psiholoģiska spiediena ietekmē.

"Es uzreiz atzinu savu vainu pēc [kriminālkodeksa] 342. panta nesankcionētu masu akciju organizēšanā," sacīja Romāns Protasevičs "intervijā", kuru demonstrēja telekanāls ONT.

"Intervijā" viņš arī teica, ka agrāk daudz kritizējis Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko, taču esot sācis saprast, ka Lukašenko rīkojoties pareizi, un viņu cienot.

"Intervijas" beigās Protasevičs aizklāja seju ar rokām, sāka raudāt un sacīja, ka cerot, ka kādreiz apprecēsies un viņam būs bērni. Uz viņa rokām bija redzamas traumas, kuras varētu būt radījuši rokudzelži.

Romāna Protaseviča tēvs Dmitrijs Protasevičs, kurš dzīvo Varšavā, paziņoja, ka dēls
"interviju" nav sniedzis pēc brīvas gribas.

"Esmu pārliecināts, ka tās ir sekas tam, ka viņš vairāk nekā nedēļu atrodas Valsts drošības komitejas izmeklēšanas izolatorā, par viņu ņirgājas, spīdzina.

Sākumā viņu mēģināja žņaugt, sita, tagad redzamas rokudzelžu pēdas," sacīja Romāna Protaseviča tēvs.

Viņš piebilda, ka dēlam jau piecas dienas neļauj tikties ar advokātu.

Baltkrievija izraisījusi globālu sašutumu, 23.maijā piespiežot Minskā nolaisties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnai, lai aizturētu opozīcijas žurnālistu Protaseviču.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu