Saņemtas ziņas par nepilnībām atsevišķu vēlēšanu iecirkņu darbībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Paula Čurkste/LETA

Centrālās vēlēšanu komisija (CVK) saņem ziņas par atsevišķām nepilnībām pašvaldību vēlēšanu norisē, šodien CVK sēdē pavēstīja komisijas priekšsēdētājas vietnieks Sigords Stradiņš.

Stradiņš informēja, ka, piemēram, saņemtas sūdzības, ka Tukumā pašvaldību vēlēšanu 869.iecirknī kandidātu sarakstu komplekti sakārtoti otrādi, nevis sākot no pirmā numura.

Stradiņš atzīmēja, ka iecirkņa vadītāja esot saistīta ar partiju, kuras saraksts nepareizās secības dēļ ir biļetenu kaudzītes augšpusē. Tukuma novada vēlēšanu komisijas vadītāja apņēmusies kontrolēt, lai šāda situācija neatkārtotos.

CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa norādīja, ka šī situācija varētu būt saistīta ar to, ka iecirkņa komisijas vadītāja ir jauna un "bez šāda līmeņa pieredzes".

CVK priekšsēdētājas vietnieks arī norādīja, ka dažos vēlēšanu iecirkņos Liepājā joprojām tiek izmantotas vecā veida balsošanas kastes ar divdaļīgiem vākiem, lai gan ir pieejamas jaunā modeļa kastes. Konstatēts arī gadījums, kad vecā veida kaste bijusi nepareizi noslēgta, tāpēc tai uzliktas papildu plombas.

Stradiņš vērsa uzmanību, ka ir risks saņemt pretenzijas par veco kastu ar divdaļīgiem vākiem izmantošanu.

CVK locekle Sofija Grīnvalde informēja, ka ir saņemta informācija, ka Ikšķilē atsevišķiem cilvēkiem ar viedierīci nebija iespējams nolasīt balsošanas dokumentu. CVK priekšsēdētāja Bērziņa skaidroja, ka tam var būt dažādi iemesli, piemēram, ierīce var neatpazīt vecas pases. Tad vēlētāju reģistrācija tiek veikta, sistēmā ievadot personas kodu.

Kā ziņots, šodien iepriekšējā balsošana pašvaldību vēlēšanās notiks no plkst.13 līdz plkst.20. Izņēmums ir Madonas novads, kur iepriekšējā balsošana sākās plkst.11.

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks rīt vēlēšanu dienā, 5.jūnijā, būs no plkst.7 līdz 20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu