Eiropas Parlaments apspriedīs Baltkrievijas veikto lidmašīnas pārtveršanu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko
Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko Foto: AP/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti un Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels 8.jūnijā apspriedīs ES reakciju uz Baltkrievijas veikto "Ryanair" lidmašīnas pārtveršanu un nosēdināšanu Minskā, lai veiktu baltkrievu žurnālista arestu.

Kā informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš, Baltkrievijas gaisa spēki 23.maijā pārtvēra "Ryanair" reisu no Atēnām uz Viļņu un piespieda to nolaisties Minskā, lai Baltkrievijas varas iestādes varētu arestēt pasažieru vidū esošo žurnālistu Romānu Protaseviču un viņa draudzeni Sofiju Sapegu.

ES valstu un valdību vadītāji uz šo incidentu reaģēja jau 24.maijā, cita starpā uzdodot ES Padomei gatavot jaunas ES sankcijas pret Baltkrievijas iedzīvotājiem un organizācijām, kā arī aizliedzot Baltkrievijas aviokompānijām piekļūt ES gaisa telpai un lidostām.

EP deputāti par šo ES un Baltkrievijas attiecību pasliktināšanos runās 8.jūnijā ar ES ārpolitikas vadītāju Borelu. Tāpat viņi arī sagatavos rezolūciju, par kuru tiks balsots 10.jūnijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu