Pašvaldību vēlēšanās Dienvidkurzemes novadā pārliecinošu uzvaru guvusi ZZS

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vēlēšanu aploksnes pašvaldības vēlēšanās 790. iecirknī Mārupes novada domē.
Vēlēšanu aploksnes pašvaldības vēlēšanās 790. iecirknī Mārupes novada domē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašvaldību vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu Dienvidkurzemes novadā guvusi Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par ZZS savu balsi atdeva 4241 jeb 43,84% iedzīvotāju. Šī saraksta līderi Dienvidkurzemes novadā ir ilggadējais Grobiņas novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols, Grobiņas novada pašvaldības deputāti Inga Ratniece un Grobiņas novada domes deputāts Raimonds Reinis.

Otro vietu izdevies iegūt nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 2489 jeb 25,73% balsstiesīgo. Šo sarakstu pārstāv Aizputes novada domes deputāts Linards Tiļugs, Grobiņas novada domes deputāts Armands Jēkabsons un Priekules novada domes priekšsēdētāja vietnieks Ainars Cīrulis.

Tai seko Latvijas Reģionu apvienība, kuru atbalstīja 1466 jeb 15,16% iedzīvotāji. Šīs partijas līderi novadā ir Nīcas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Raivis Kalējs, Priekules novada pašvaldības domes deputāte Inese Meļķe, kā arī sporta treneris Pēteris Vītols.

Piecu procentu barjeru pārsniedza arī "Jaunā vienotība", kuras saraksta līderi ir Grobiņas novada pašvaldības Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Andris Jefimovs, SIA "Aizputes nami" valdes loceklis Mārtiņš Grundmanis un Grobiņas sporta centra direktors Andis Ādiņš.

Kuri kandidāti ievēlēti? 

Pašvaldību vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu Dienvidkurzemes novadā guvusī ZZS jaunajā sasaukumā tikusi pie deviņiem mandātiem no 19, liecina CVK apkopotie dati.

Jaunajā Dienvidkurzemes novadā ZZS pārstāvēs visi trīs saraksta līderi - Priedols, Ratniece un Reinis, kā arī Zentas Mauriņas Grobiņas novada vidusskolas direktore Laila Urbāne, veterinārārsts Gatis Kalniņš, LZS valdes loceklis Edgars Putra, Grobiņas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Galeckis, Bunkas pagasta pārvaldes vadītāja Patricija Andersone un Vērgales pārvaldes vadītājs Jānis Vitrups.

Nacionālo apvienību jaunajā sasaukumā pārstāvēs pieci deputāti - līdzšinējie Aizputes novada domes deputāti Tiļugs un Gundars Sisenis, Aizputes novada domes priekšsēdētājs Juris Grasmanis un viņa vietnieks Andris Jankovskis, kā arī Gramzdas pagasta pārvaldes vadītājs Dzintars Kudums.

Trīs mandātus ieguva Latvijas Reģionu apvienība, un to jaunajā vietvarā pārstāvēs viens no saraksta līderiem Kalējs, kā arī Durbes novada domes deputāts Sandris Bēča un Durbes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Radzevičs.

Vēl divus mandātus izdevās iegūt "Jaunajai vienotībai", no kuras vidus ievēlēti līdzšinējais Rucavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Veits un SIA "Aizputes nami" valdes loceklis Mārtiņš Grundmanis.

Jau ziņots, ka Kurzemē šī gada vēlēšanās visaktīvāk piedalījušies iedzīvotāji Ventspilī, kur nobalsojuši 8398 cilvēki jeb 35,8% no balsstiesīgajiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Kurzemē kopumā par kandidātiem balsis atdevuši 57 948 iedzīvotāji jeb 31,52%.

Dienvidkurzemes novadā nobalsojuši 9670 iedzīvotāji jeb 34,96% no balsstiesīgajiem, Ventspils novadā nobalsojuši 2924 iedzīvotāji jeb 32,94% no balsstiesīgajiem, Kuldīgas novadā nobalsojuši 7352 iedzīvotāji jeb 31,45% no balsstiesīgajiem.

Tāpat Saldus novadā nobalsojuši 7115 vēlētāji jeb 30,98% no balsstiesīgajiem, Talsu novadā nobalsojuši 9080 iedzīvotāji jeb 29,31% no balsstiesīgajiem, savukārt zemākā aktivitāte Kurzemē novērota Liepājā, kur nobalsojuši 13 409 iedzīvotāji jeb 28,83% no balsstiesīgajiem.

Kopumā pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, pēc aktuālajiem datiem, nobalsojuši kopumā 327 802 iedzīvotāji jeb 33,99% balsstiesīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu