Cēsu novadā pārliecinoši uzvarējis līdzšinējais mērs Rozenbergs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs piedalās bankas "Citadele" sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un valsts attīstības finanšu institūciju "Altum" rīkotās aptaujas prezentācijā un diskusijā "Kā veicināt mūsdienīgu un piemērotu mājokļu pieejamību ģimenēm" konferenču centrā "Citadele".
Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs piedalās bankas "Citadele" sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un valsts attīstības finanšu institūciju "Altum" rīkotās aptaujas prezentācijā un diskusijā "Kā veicināt mūsdienīgu un piemērotu mājokļu pieejamību ģimenēm" konferenču centrā "Citadele". Foto: Evija Trifanova/LETA

Cēsu novadā vēlēšanās pārliecinoši uzvarējis līdzšinējais mērs Jānis Rozenbergs un "Jaunā vienotība", par kuru nobalsoja 5766 vēlētāji jeb 45,43% no balsojušo kopskaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Otrajā vietā ir Latvijas Zemnieku savienība, par kuru nobalsoja 1481 vēlētājs jeb 11,67%. Trešajā vietā ir Vidzemes partija, par kuru nobalsoja 1429 vēlētāji jeb 11,26%. 

Vēl Cēsu novada jaunajā domē iekļuvusi partija "Latvijas attīstībai", par kuru nobalsojuši 1215 vēlētāji jeb 9,57%, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 837 vēlētāji jeb 6,6%, kā arī "Kustības "Par!"" un partijas "Progresīvie" apvienotais saraksts, par kuru nobalsoja 661 vēlētājs jeb 5,21%. 

Jaunajā Cēsu novada domē nav ievēlēti pārstāvji no Latvijas Zaļās partijas, Jaunās konservatīvās partijas, Latvijas Reģionu apvienības un "Jaunās saskaņas". 

Kopumā Cēsu novadā nobalsoja 12 703 iedzīvotāji jeb 36,54% no kopumā 34 767 balsstiesīgajiem. 

Jau ziņots, ka kopumā pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu