Ijabs: Vēlētāji ir novērtējuši "Latvijas attīstībai" paveikto Saeimā, valdībā, EP un Rīgas domē (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Eiropas Parlamentā no apvienības "Attīstībai/Par!" ievēlētais Ivars Ijabs
Eiropas Parlamentā no apvienības "Attīstībai/Par!" ievēlētais Ivars Ijabs Foto: Ieva Makare/LETA

Vēlētāji ir novērtējuši partijas "Latvijas attīstībai" (LA) paveikto Saeimā, valdībā, Eiropas Parlamentā (EP), Rīgas domē, tāpēc lēmuši par labu partijai arī pašvaldību vēlēšanās, aģentūrai LETA sacīja LA valdes līdzpriekšsēdētājs Ivars Ijabs.

Pēc politiķa paustā, lielu lomu šajā izvēlē nospēlēja LA līderu paveiktie darbi un viņi programmas, kā arī komandas, kas tikušas izveidotas, līdz ar to pašvaldību vēlēšanu rezultāti ir vērtējami kā labi.

"Manuprāt, tagad mums ir visnotaļ liela atbildība padarīt LA par partiju, kas strādā ilgtermiņā ne tikai Rīgā un Pierīgā, bet arī visā Latvijā," akcentēja LA valdes līdzpriekšsēdētājs.

Provizoriskie dati liecina, ka pašvaldībās partija varētu būt ieguvusi no 80 līdz 90 deputātu vietām, tomēr, pēc Ijaba paustā, patlaban ir pāragri runāt, kurās pašvaldībās LA varētu iegūt mēra krēslu.

"Partijai ir labi rezultāti Aizkraukles un Ropažu novadā, bet tie, iespējams, nav vienīgie novadi. Ļoti daudz ir atkarīgs no koalīcijas sarunām. Manuprāt, tuvākās nedēļas laikā mēs diezgan skaidro redzēsim, kur mēs varētu būt mēri un kur mums varētu būt loma valdošajā koalīcijā. Protams, kaut kādās pašvaldībās mēs paliksim opozīcijā, kā tas daždien notiek," skaidroja politiķis.

Runājot par vēlēšanu norisi un zemo iedzīvotāju aktivitāti, Ijabs norādīja, ka tas ir aktuāli visām partijām un Latvijas politikai kopumā. Viņa ieskatā, tas nav tikai stāsts par Covid-19 krīzi un par atsevišķām vēlēšanu sistēmas nepilnībām, kur, piemēram, cilvēki no Latvijas pašvaldībām nevar balsot par pastu, bet to var darīt ārzemēs dzīvojošie valstspiederīgie.

"Runa ir par pašu partiju spēju uzrunāt savus vēlētājus. Ņemot vērā, ka šoreiz Rīgā vēlēšanas nenotika, iespējams, ka šur un tur kampaņa, acīmredzot, nebija pietiekami izteiksmīga, lai cilvēki līdz iecirkņiem vispār aizietu. Tā ir ne tikai LA problēma, bet arī visu Latvijas partiju," pauda LA valdes līdzpriekšsēdētājs.

Tāpat Ijabs norādīja, ka, ņemot vērā iedzīvotāju zemo līdzdalību, būtu nepieciešama "nopietna saruna ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadību", lai noskaidrotu, ko var uzlabot līdz nākamā gada oktobrim, kad notiks Saeimas vēlēšanām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu