Rundāles mērs Okmanis gatavs apvienot Bauskas domes deputātus kopīgam darbam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis
Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Līdzšinējā Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis (NA) ir gatavs apvienot visus jaunievēlētās Bauskas novada domes deputātus kopīgam darbam, sacīja Okmanis.

Vērtējot Nacionālās apvienības (NA) rezultātus novadā, Okmanis sacīja, ka piepildījies viens no optimistiskākajiem scenārijiem, politiskajam spēkam iegūstot 11 no 19 deputātu mandātiem.

Okmanis atzina, sadarbība visu piecu domē pārstāvēto politisko spēku starpā ir iespējama, tāpēc viņš kā NA domes priekšsēdētāja amata kandidāts ir gatavs apvienot visus kopīgam darbam un lēmumu pieņemšanai. Turklāt viņš kā mēra kandidāts jau esot ieguvis atbalstu no partijas "Latvijas attīstībai".

Politiķis uzskata, ka arī domes priekšsēdētāja vietnieks ir jāievēl no NA saraksta, ņemot vērā politiskā spēka panākumus vēlēšanās. Vienlaikus viņš pauda cerību, ka domē būs pietiekami ar vienu vietnieku.

Jau ziņots, ka kopumā 11 no 19 mandātiem Bauskas novada domē pašvaldību vēlēšanās ieguvusi NA, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No NA ievēlēts Rundāles novada domes priekšsēdētājs Okmanis, Iecavas novada domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks, Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Voldemārs Čačs, Bauskas novada domes priekšsēdētājs Arnolds Jātnieks, Bauskas novada domes deputāts Raitis Ābelnieks, Vecumnieku novada domes deputāts un Attīstības komitejas vadītājs Mārtiņš Mediņš, Iecavas novada domes deputāti Solveiga Lineja, Juris Krievs, Vilnis Gailums, kā arī Jānis Siugalis.

Trīs mandātus ieguvusi "Latvijas attīstībai". Bauskas novada domē ievēlēti - bijusī Valsts ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone, Bauskas novada domes deputāts Jānis Dūmiņš un Iecavas novada domes deputāte Laine Baha.

Divas deputātu vietas ieguvusi Latvijas Reģionu apvienība, ievēlēti - Vecumnieku novada domes priekšsēdētājs Guntis Kalniņš un ZS "Griezes" īpašnieks Rihards Melgailis. Tikpat daudz vietu ieguvusi arī "Jaunā konservatīvā partija" (JKP), no kuras ievēlēti - Bauskas novada domes deputāte Inita Nagņibeda un Bauskas novada pašvaldības iestādes "Sporta centrs "Mēmele"" direktore Līga Rimševica.

Vienu mandātu vēlēšanās ieguvusi Zaļo un zemnieku savienība, kuras sastāvā iebalsots SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" izglītības darba metodiķis Ingmārs Līdaka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu