"Progresīvie" cerējuši uz labāku rezultātu pašvaldību vēlēšanās (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes deputāti Edmunds Cepurītis un Antoņina Ņenaševa piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē, kurā vēlēs Rīgas domes komiteju sastāvu.
Rīgas domes deputāti Edmunds Cepurītis un Antoņina Ņenaševa piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē, kurā vēlēs Rīgas domes komiteju sastāvu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija "Progresīvie" kopumā bija cerējuši uz labāku iznākumu aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās, atzina partijas līderi.

"Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs Edmunds Cepurītis pauda, ka vienu kopīgu vērtējumu partijas rezultātiem vēlēšanās būtu grūti atrast, tomēr atzina, ka ir saskumdinājuši neveiksmīgie starti, kur "Progresīvie" bija tuvu 5% pārvarēšanai, tomēr tas nav izdevies. Viena no tādām vietām bijusi, piemēram, Jūrmala. Vilšanos esot sagādājuši arī "Progresīvo" rezultāti Jēkabpilī, kur partija bija cerējusi uz pārstāvniecību.

"Vienlaikus ir iezīmējušies tie veidi, kā var ienest pašvaldībās pārmaiņas. Rēzekne tam ir labs piemērs un arī Smiltene, kur ir otrs mūsu labais starts," teica Cepurītis. Rēzeknē "Progresīvie" ieguvuši vienu deputāta mandātu, savukārt Smiltenes novadā - divus. Cēsu novadā un Liepājā ievēlēti arī kandidāti, kuri startēja sarakstā, kurā bija apvienojušās vairākas partijas, tai skaitā "Progresīvie", tomēr šajās vietās ievēlētie nepārstāvēja "Progresīvos".

Viņš minēja, ka Rēzeknē "Progresīvie", visticamāk, strādās opozīcijā un mēģināšot pakāpeniski mainīt situāciju šajā pilsētā.

Savukārt tas, kā "Progresīvie" strādās Smiltenē, esot sarunu jautājums. "Labprāt piedalīsimies ar savām idejām, kā veidot zaļāku, sociāli atbildīgāku novadu," teica Cepurītis.

Cepurītis atzīmēja, ka "Progresīvie" uz šīm vēlēšanām nedevās ne ar plašiem finanšu ieguldījumiem, ne ar plašu kampaņu, ņemot vērā, ka daudz resursu partijai paņēma arī pērn vasaras nogalē notikušo Rīgas domes vēlēšanu kampaņa. "Tie rezultāti, kas mums ir, ļaus iezīmēt tālāk, kā ir ar Saeimas vēlēšanām," teica politiķis.

Arī otra "Progresīvo" līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa atzina, ka "Progresīvie" bija cerējuši uz nedaudz labākiem rezultātiem - visvairāk žēl esot par Jūrmalu. "Bet ir jāsaprot, ka ZZS Jūrmalā bija masīva, vienkārši nospiedoša reklāma. Mums resursi tika iztērēti nesalīdzināmi mazāk," uzsvēra Ņenaševa.

Arī viņa apliecināja, ka "Progresīvo" rezultāti Rēzeknē ir iepriecinoši. "Sākotnēji mums tur mums vispār nekādu cerību nebija. Tieši ar neatlaidīgu komandas darbu šobrīd mēs redzam, ka ar maziem resursiem, bet ticību pārmaiņām, ir iespējams tās sākt arī vietās, kur sākotnēji varbūt nav tas progresīvais vēlētājs," teica Ņenaševa.

Tai pat laikā viņa vēlēšanu kopējos rezultātus visā valstī vērtēja kā diezgan sliktus, jo daudzviet ar lielu pārsvaru ievēlēti politiķi, kas bijuši saistīti ar korupciju.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu