KNAB izvērtēs iesniegumu par iespējamu balsu pirkšanu Krāslavas novadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vēlēšanas. Ilustratīvs foto
Vēlēšanas. Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs iesniegumu par iespējamu balsu pirkšanu vēlēšanās Krāslavas novadā par labu pašvaldībā līdz šim valdošajai un vēlēšanās uzvarējušajai Latvijas Zemnieku savienībai (LZS).

Iesnieguma autors norāda, ka LZS deputāta kandidāts

Aleksandrs Jevtušoks, kurš ir arī pašvaldības uzņēmuma SIA "Krāslavas slimnīca" vadītājs, vasaras pirmajā dienā ir izmaksājis visiem slimnīcas darbiniekiem prēmijas 500 eiro apmērā.

Izmaksas pamatojums esot bijusi slimnīcas 150 gadu jubileja.

KNAB apstiprināja, ka 3.jūnijā saņemts vairākām iestādēm, tostarp Valsts drošības dienestam (VDD), adresētu iesniegumu par iespējamu balsu pirkšanu Krāslavas slimnīcā.

KNAB izvērtēs, vai iesniegumā norādītā informācija nenorāda uz Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā un citos normatīvajos aktos noteiktiem pārkāpumiem, kuru izmeklēšana ir KNAB kompetencē.

VDD apstiprināja, ka dienesta rīcībā ir nonākusi informācija par minēto gadījumu, taču plašākus komentārus dienests patlaban nesniedz.

Jevtušoks, kurš šajā domes sasaukumā pilda arī domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus, apgalvoja, ka izmaksātas ir nevis prēmijas, bet naudas balvas.

Turklāt maksājums bijis aprīļa beigās, jo pavasarī tiek svinēta slimnīcas dzimšanas diena.

Slimnīcas vadītājs stāstīja, ka šogad pandēmijas dēļ iestāde atteikusies no svinībām, tāpēc kopā ar kapitāldaļu turētāja pārstāvi pieņemts lēmums izmaksāt naudas balvas visiem darbiniekiem. To apjoms bija 500 eiro pirms nodokļu nomaksas, un naudas balvas neesot bijušas saistītas ar vēlēšanām.

Jau ziņots, ka no kopumā 15 deputātu vietām Krāslavas novadā mandātu ieguvuši astoņi LZS kandidāti, tostarp arī līdzšinējais domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Visi pārējie deputātu mandātus ieguvušie kandidāti no šī saraksta ir līdzšinējie Krāslavas novada domes deputāti - Jevtušoks, Jānis Tukāns, Viktorija Lene, Aleksandrs Savickis, Ēriks Zaikovskis, Antons Ļaksa un Janīna Vanaga.

No partijas "Saskaņa" deputātu vietas ieguvis Robežnieku pagasta Pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Aivars Krūmiņš un līdzšinējais Dagdas novada pašvaldības deputāts Raitis Azins.

Divas deputātu vietas ieguvusi arī Jaunā konservatīvā partija, no kuras mandātus saņems līdzšinējais Krāslavas novada deputāts Dmitrijs Zalbovičs un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsta palīgs Ivars Plivčs.

Latvijas Reģionu apvienība Krāslavas novada domē būs pārstāvēta ar Dagdas novada domes priekšsēdētāju Aivaru Trūli un Dagdas pašvaldības izpilddirektoru Edgaru Tjarvi.

Deputāta vietu no Latgales partijas, kas ieguvusi vienu mandātu, saņems Dagdas novada pašvaldības deputāts Viktors Stikuts.

Krāslavas novadā pašvaldību vēlēšanās piedalījās 33,73% jeb 5855 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu