Jaunā iekšlietu ministre Golubeva uz laiku noliek Saeimas deputātes mandātu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Marija Golubeva
Marija Golubeva Foto: LETA

Iekšlietu ministre Marija Golubeva pirmdien, 7. jūnijā, informēja Saeimas Prezidiju par deputātes mandāta nolikšanu uz ministres amata pienākumu pildīšanas laiku, vēsta sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Saskaņā ar 13. Saeimas vēlēšanu rezultātiem nākamajam mandāts Rīgas vēlēšanu apgabalā pienākas Rīgas domniekam Mārim Mičerevskim, kurš jau Saeimas Prezidijam rakstiski apliecinājis, ka pieņems Saeimas deputāta mandātu.

Lai Mičerevskis saņemtu mandātu, viņam vēl jānodod deputāta zvērests.

Savukārt Mičerevska vietā Rīgas domē varētu nākt kustības "Par" pārstāve Žanete Eglīte, kura arī paudusi gatavību pieņemt šo amatu.

Kā ziņots, pēc tam, kad no koalīcijas izslēgta partija KPV LV, amatu zaudēja līdzšinējie "KPV LV" pārstāvji - iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča. Nomainīta tika arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, kura nekavējoties izstājās no JKP. Savukārt ekonomikas ministra amats uz dažām nedēļām kļuva vakants, jo to pēc KPV LV pamešanas un iestāšanās Nacionālajā apvienībā nācās pamest Jānim Vitenbergam.

Tādējādi Saeima ceturtdien apstiprināja amatā četrus jaunus ministrus, tostarp Vitenbergs pēc neilgas pauzes atgriezās ekonomikas minsitra amatā.

Golubeva pirms Saeimas balsojuma par viņas apstiprināšanu ministres amatā norādīja, ka viņas uzdevums būs vairot cieņu un uzticēšanos starp sabiedrību un iekšlietu sistēmu. Tāpat viņa rūpēšoties par darba apstākļu uzlabošanu, iekšlietu sistēmas darbinieku izglītošanu un labu darbinieku piesaistīšanu, kā arī strādās pie konkurētspējīga atalgojuma ieviešanas. Viņas atslēgvārdi darbā būšot cilvēcīgums, reformas un sadarbība, norādīja ministre.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu