Saeima apstiprina amatā četrus jaunus ministrus (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vitenbergs, Marija Golubeva, Gatis Eglītis, Anita Muižniece
Jānis Vitenbergs, Marija Golubeva, Gatis Eglītis, Anita Muižniece Foto: LETA

Saeimas deputātu vairākums ceturtdien atbalstīja četru jaunu ministru iecelšanu Ministru kabinetā. 

Ceturtdien Saeima lēma par uzticības izteikšanu ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA), iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP), izglītības un zinātnes ministrei Anitai Muižniecei (JKP) un labklājības ministram Gatim Eglītim (JKP).

Jau ziņots, ka Vitenbergs, atkārtoti kļūstot par ekonomikas ministru, apņēmies novest līdz galam iesāktos darbus un veicināt mājokļu pieejamību. Uzrunājot Saeimas deputātus, ministrs izcēla iepriekš paveikto Covid-19 krīzes mazināšanā, izveidojot dažādas atbalsta programmas uzņēmumiem un darba ņēmējiem, kā rezultātā ir uzlabojušās Latvijas ekonomikas turpmākās izaugsmes tendences. Starp darāmajiem darbiem ministra amatā Vitenbergs izcēla mājokļu pieejamības jautājuma risināšanu un eksporta veicināšanu. 

Golubeva pirms Saeimas balsojuma par viņas apstiprināšanu ministres amatā norādīja, ka viņas uzdevums būs vairot cieņu un uzticēšanos starp sabiedrību un iekšlietu sistēmu. Tāpat viņa rūpēšoties par darba apstākļu uzlabošanu, iekšlietu sistēmas darbinieku izglītošanu un labu darbinieku piesaistīšanu, kā arī strādās pie konkurētspējīga atalgojuma ieviešanas. Viņas atslēgvārdi darbā būšot cilvēcīgums, reformas un sadarbība, norādīja ministre.

Izglītības un zinātnes ministre kā galvenā prioritāti savā darbā minēja mērķi "izdarīt visu iespējamo", lai visi skolēni 1.septembrī atgrieztos klātienes mācībās. Viņa solījās strādāt arī pie pedagogu atalgojuma celšanas, taču kopumā nekādas milzīgas reformas IZM darbā nesolīja, norādot, ka viņa vairāk būšot darbu turpinātāja, jo esot daudz lietu, kas nozarē ir iesāktas un jāturpina.

Savukārt Eglītis kā savas prioritātes labklājības ministra amatā nosauca sociālās aprūpes centru situācijas apzināšanu un epidemioloģiskās drošības veicināšanu, ģimenes pabalsta reformu un pensionāru dzīves līmeņa uzlabošanu. 

Kā ziņots, turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", trešdien pavēstīja Ministru prezidents Kariņš.

Līdz ar šīm izmaiņām amatu zaudēja līdzšinējie "KPV LV" pārstāvji - iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča. Nomainīta tika arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, kura nekavējoties izstājās no JKP

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu