Saeimas deputāts Eglītis kļuvis par labklājības ministru (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gatis Eglītis.
Gatis Eglītis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar 56 balsīm "Par" Saeima šodien nobalsoja par uzticības izteikšanu Gatim Eglītim (JKP), tādējādi apstiprinot viņu labklājības ministra amatā. 

Kā ziņots, Saeima ceturtdien jau apstiprinājusi Jāni Vitenbergu (NA) ekonomikas ministra amatā, Mariju Golubevu (Attīstība/Par!) iekšlietu ministres amatā un Anitu Mužnieci (JKP) izglītības un zinātnes ministres amatā. 

Vitenbergs arī iepriekš ieņēma ekonomikas ministra amatu, kuru uz laiku zaudēja, kad pameta KPV LV, lai kļūtu par Nacionālās apvienības biedru, savukārt iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam un labklājības ministrei Ramonai Petravičai nācās pamest amatus, kad viņu pārstāvētā partija KPV LV tika izslēgta no koalīcijas.   

Kā ziņots, stājoties labklājības ministra amatā, Eglītis savu prioritāšu vidū minējis sociālās aprūpes centru situācijas apzināšanu un epidemioloģiskās drošības veicināšanu, ģimenes pabalsta reformu un pensionāru dzīves līmeņa uzlabošanu.

Politiķis norādīja, ka viens no pirmajiem darāmajiem darbiem, stājoties šajā amatā, būtu sagatavot informatīvo ziņojumu par situāciju sociālās aprūpes centros, lai veicinātu to epidemioloģisko drošību un sagatavotu tos potenciālai Covid-19 izplatībai rudenī.

"Šī ziema sociālās aprūpes centriem bija smaga, tāpēc vēlos, lai visi drošības protokoli būtu gatavi un lai viss būtu skaidrs," piebilda Eglītis.

Tāpat uzsvars tiktu likts uz ģimenes valsts pabalsta reformu un tā apmēra pieaugumu, kas paredzēts no nākamā gada. Vienlaikus Eglītis kā prioritāti izvirzījis arī pensionāru dzīves līmeņa uzlabošanu, ko paredzēts veicināt ar pensiju palīdzību.

Attiecībā pret bērnu tiesību aizsardzību, politiķis saredz to kā jomu, kur veicami uzlabojumi, un uzskata, ka šajā gadījumā varētu veicināt ciešāku sadarbību ar Tieslietu ministriju.

Savukārt nodarbinātības aspektā Eglītis uzsvaru liks uz Nodarbinātības valsts aģentūras bezdarbniekiem paredzēto pakalpojumu efektivitātes celšanu, raugoties, lai bezdarbnieku apmācību modeļi būtu iespējami pietuvināti reālajai dzīvei.

Jau ziņots, ka turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", tādējādi iekšlietu ministra amats būs jāpamet arī KPV LV politiķim Sandim Ģirģenam.

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja, ka, "KPV LV" pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Eglīti, Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP). Šuplinska pēc šāda pavērsiena paziņojusi, ka izstājas no JKP.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu