Jaunais labklājības ministrs nosauc savas prioritātes (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP)
Labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP) Foto: Ieva Leiniša/LETA

Stājoties labklājības ministra amatā, prioritāšu vidū būtu sociālās aprūpes centru situācijas apzināšana un epidemioloģiskās drošības veicināšana, ģimenes pabalsta reforma un pensionāru dzīves līmeņa uzlabošana, pavēstīja Saeimas deputāts, labklājības ministra amata kandidāts Gatis Eglītis (JKP).

Politiķis norādīja, ka viens no pirmajiem darāmajiem darbiem, stājoties šajā amatā, būtu sagatavot informatīvo ziņojumu par situāciju sociālās aprūpes centros, lai veicinātu to epidemioloģisko drošību un sagatavotu tos potenciālai Covid-19 izplatībai rudenī.

"Šī ziema sociālās aprūpes centriem bija smaga, tāpēc vēlos, lai visi drošības protokoli būtu gatavi un lai viss būtu skaidrs," piebilda Eglītis.

Tāpat uzsvars tiktu likts uz ģimenes valsts pabalsta reformu un tā apmēra pieaugumu, kas paredzēts no nākamā gada. Vienlaikus Eglītis kā prioritāti izvirzījis arī pensionāru dzīves līmeņa uzlabošanu, ko paredzēts veicināt ar pensiju palīdzību.

Attiecībā pret bērnu tiesību aizsardzību, politiķis saredz to kā jomu, kur veicami uzlabojumi, un uzskata, ka šajā gadījumā varētu veicināt ciešāku sadarbību ar Tieslietu ministriju.

Savukārt nodarbinātības aspektā Eglītis uzsvaru liks uz Nodarbinātības valsts aģentūras bezdarbniekiem paredzēto pakalpojumu efektivitātes celšanu, raugoties, lai bezdarbnieku apmācību modeļi būtu iespējami pietuvināti reālajai dzīvei.

Jau ziņots, ka turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", tādējādi iekšlietu ministra amats būs jāpamet arī KPV LV politiķim Sandim Ģirģenam.

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja, ka, "KPV LV" pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Eglīti, Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP). Šuplinska pēc šāda pavērsiena paziņojusi, ka izstājas no JKP.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu