Kopš 2007.gada vēlēšanām Krievijā nav pielaisti 120 000 kandidātu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Maskava, Krievija. Ilustratīvs foto
Maskava, Krievija. Ilustratīvs foto Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija kopš 2007.gada dalībai dažādu līmeņu vēlēšanās nav pielaidusi kopumā 120 000 cilvēku jeb aptuveni 7% no izvirzīto kandidātu kopskaita, secināts izdevuma “IStories” pētījumā.

“IStories” pētījums balstīts uz Centrālās vēlēšanu komisijas, partiju un vēlēšanu novērošanas organizācijas “Golos” datiem.

Lielākā daļa vēlēšanām nepielaisto kandidātu - aptuveni 100 000 cilvēku - bijuši no neatkarīgajām partijām vai neatkarīgie kandidāti.

Kandidātiem, kas nepārstāv valdošo partiju “Vienotā Krievija” vai citas “sistēmiskās partijas” reģistrāciju vēlēšanām atsaka vidēji 15 reizes biežāk kā tradicionālo partiju pārstāvjiem.

Dalībai 2007., 2011. un 2016. gada Valsts domes vēlēšanās tika pielaisti pilnīgi visi kandidāti, kas pārstāvēja valdošo partiju “Vienotā Krievija”.

Krievijas varas iestādes ne tikai neļauj neatkarīgajiem kandidātiem piedalīties vēlēšanās, bet arī liedz iespējas šiem kandidātiem reģistrēt politiskās partijas.

4.jūnijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu, kas liedz visu līmeņu vēlēšanās kandidēt cilvēkiem, kas piedalījušies varasiestāžu par ekstrēmistiskām vai teroristiskām atzītu organizāciju darbā.

Nākamās Valsts domes vēlēšanas notiks 19.septembrī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu