Vēlēšanās Ludzā uzvarējusī ZZS: Nav izslēgta citu partiju pārstāvju apstiprināšana vadošajos amatos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs
Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs Foto: Edijs Pālens/LETA

Neraugoties, ka pašvaldību vēlēšanās Ludzā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) saņēmusi visvairāk mandātu, nav izslēgta arī citu partiju pārstāvju apstiprināšana vadošos amatos, pauž ZZS pārstāvis Edgars Mekšs.

ZZS jaunajā Ludzas novada domē ieguvusi astoņus no 15 deputātu mandātiem. Domē no ZZS saraksta iekļuvuši arī visi pārējie Ludzas novadā apvienojamo pašvaldību vadītāji - Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka, Zilupes novada mērs Oļegs Agafonovs un Ciblas novada domes priekšsēdētāja Renāte Mikaskina. Mekšs atzina, ka vairākums domē viņam bijis pārsteigums, jo pats personīgi esot prognozējis septiņas vietas.

"Mēs esam vērsti uz sadarbību ar visām pārstāvētajām partijām," komentēja Mekšs, piebilstot, ka arī pašlaik domes vadībā ir vairāku politisko spēku pārstāvji.

Nopietnas sarunas par turpmāko darbu domē ar piecus mandātus ieguvušo Latgales partiju un "Saskaņu", kurai domē būs divi deputāti, vēl neesot sāktas, taču politiķis neizslēdza iespēju, ka vadošajos amatos domē varētu apstiprināt ne tikai ZZS pārstāvjus. "Redzēsim, kādas partneriem ir prasības," sacīja Mekšs.

Domes priekšsēdētājs atzina, ka vēlētāju aktivitāte bijusi zema, un viens no iemesliem ir Covid-19 izraisītā pandēmija, jo politiķiem nav bijis iespēju ar iedzīvotājiem tikties klātienē. Vienlaikus no vēlēšanām līdz vēlēšanām neatbildēts paliek jautājums, kā celt iedzīvotāju apziņu un vēlmi piedalīties vēlēšanās, pauda Mekšs.

Jau ziņots, ka Ludzas novadā astoņus no kopumā 15 deputātu mandātiem ieguvusi ZZS, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No ZZS deputāta vietu ieguvis arī līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, kā arī līdzšinējie deputāti - Juris Atstupens un Valdis Maslovskis. Tāpat deputāta mandātu ieguvis līdzšinējais Zilupes novada domes priekšsēdētājs Agafonovs, līdzšinējā Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Silicka un līdzšinējā Ciblas novada domes priekšsēdētāja Mikaskina. Deputātu vietas ieguvuši arī divi līdzšinējā Krāslavas novada deputāti - Inta Rancāne un Andris Ļubka.

No Latgales partijas deputātu mandātus ieguvuši vairāki līdzšinējie Ludzas novada deputāti - Alīna Gendele, Viesturs Rancāns, Aivars Meikšāns un Lolita Greitāne, kā arī Kārsavas novada pašvaldības izpilddirektors Toms Vorkalis.

Savukārt no partijas "Saskaņa" saraksta mandātu ieguvusi līdzšinējā Ludzas novada deputāte Jevgenija Kušča un Modris Karpovs, kurš domē tika ievēlēts arī 2017.gada pašvaldību vēlēšanās.

Kopumā Ludzas novadā uz vēlēšanām aizgāja 37,68% balsstiesīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu