CVK atceļ vēlēšanu rezultātus Siguldas novadā un Jelgavā; pieskaitīs 21 neapzīmogotas aploksnes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Siguldā, Pils ielā, atklāta Latvijā pirmā veloiela, kas darbosies kā pilotprojekts pilsētas kopējās satiksmes uzlabošanas koncepcijā.
Siguldā, Pils ielā, atklāta Latvijā pirmā veloiela, kas darbosies kā pilotprojekts pilsētas kopējās satiksmes uzlabošanas koncepcijā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) trešdien nolēmusi atcelt iepriekš vietējo vēlēšanu komisiju apstiprinātos vēlēšanu rezultātus Jelgavā un Siguldas novadā, lai abos novados pieskaitītu kopumā 21 neapzīmogotu aploksni.

Jelgavas domes vēlēšanu rezultātiem pieskaitāmas 11 neapzīmogotās aploksnes, Siguldas novada pašvaldību vēlēšanās - desmit.

Pēc balsu pieskaitīšanas pašvaldību vēlēšanu komisijām būs atkārtoti jālemj par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu.

Komisijas sēdē raisījās diskusijas par to, kāds balsojums būs veikts neapzīmogoto aplokšņu zīmēs. Kā norādīja CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa, ja šo aplokšņu zīmju rezultātos pēkšņi būs redzams kaut kas aizdomīgs, tad CVK atsevišķi lems, kā rīkosies.

Komisija šodien sanāksmē uzklausīja Jelgavas 203.iecirkņa un Siguldas novada 783.vēlēšanu iecirkņa vadītājus, un

sanāksmē tika pieļauts, ka aploksnes netika apzīmogotas cilvēciskas kļūdas dēļ.

Bērziņa skaidroja, ka CVK lēma par neapzīmogoto aplokšņu pieskaitīšanu, jo abos iecirkņos nav konstatēta ļaunprātība. Šāds lēmums pieņemts atbilstoši tiesas praksei līdzīgā situācijā Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

CVK sekretārs Ritvars Eglājs norādīja uz dažādām iespējām, kā atkarībā no biļetenu satura to pieskaitīšana var ietekmēt abu pašvaldību domju sastāvu.

Pašvaldību vēlēšanas notika 5.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu