Liels ASV uzņēmums izspiedējiem samaksājis $11 miljonus (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Chet Strange/Getty Images/AFP

Par izspiedējvīrusa uzbrukuma upuri kļuvušais gaļas pārstrādes uzņēmums JBS USA kibernoziedzniekiem samaksājis 11 miljonus dolāru lielu izpirkumu, trešdien paziņoja kompānijas vadītājs Andrē Nogueira.

Tā mātesuzņēmums ir JBS SA - lielākais gaļas pārstrādātājs pasaulē. Kiberuzbrukuma dēļ daļēji tika paralizēta ražošana kompānijas rūpnīcās Ziemeļamerikā un Austrālijā. Visās ASV rūpnīcās uz dienu tika pārtraukta dzīvnieku kaušana.

Pagājušajā mēnesī līdzīgā uzbrukumā cieta ASV lielākais degvielas cauruļvads "Colonial Pipeline", kā rezultātā vairākas dienas bija traucētas degvielas piegādes ASV dienvidaustrumos. Uzņēmuma vadītājs atzina, ka bitkoinos esot samaksāts izpirkums 4,4 miljonu dolāru vērtībā. ASV varasiestādēm vēlāk izdevās atgūt lielāko daļu izpirkuma maksas.

Tāpat rīkojās arī JBS USA. "Mūsu uzņēmumam un man personīgi šo lēmumu pieņemt bija ļoti grūti," paziņoja Nogueira. "Taču mēs uzskatījām, ka tas ir jāpieņem, lai novērstu potenciālos riskus mūsu klientiem."

Sākotnējās pārbaudēs netika konstatētas uzņēmuma, klientu vai darbinieku datu noplūdes, taču turpinās neatkarīga izmeklēšana.

Ar lietu saistīts informācijas avots aģentūrai "Reuters" atklājis, ka kiberuzbrukumu pastrādājis ar Krieviju saistīts kibernoziedznieku grupējums, kas pazīstams ar nosaukumiem "REvil" un "Sodinokibi". 

"The Wall Street Journal" ziņo, ka JBS izpirkumu samaksājis bitkoinos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu