Pēc sarunām ar Putinu Baidens rīkos preses konferenci, kurā Krievijas prezidents nepiedalīsies (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: EPA/Andrew Harnik / POOL

ASV prezidents Džo Baidens pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu rīkos atsevišķu preses konferenci, tā, atsaucoties uz Baltā nama pārstāvja paziņojumu, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

"Atsevišķa preses konference ir piemērots formāts skaidrai saziņai ar brīvo presi par sanāksmē izvirzītajām tēmām - gan jomās, kurās varam vienoties, gan jomās, kurās mums ir nopietnas problēmas," - sacīja Baltā nama pārstāvis.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs komentārā aģentūrai TASS atzīmēja, ka atsevišķa preses konference "ir Amerikas puses prakse". "Arī Lielbritānijā Baidens un [Lielbritānijas premjerministrs Boriss] Džonsons nerīkoja kopīgu preses konferenci, ASV prezidents vienkārši izvēlas sazināties ar presi atsevišķi," sacīja Peskovs.

Viņš piebilda, ka pēc sarunu beigām Putins tiksies ar viņu pavadošajiem "žurnālistiem" un citiem plašsaziņas līdzekļiem. Kremļa pārstāvis arī atteicās uzskatīt Baltā nama lēmumu par pierādījumu tam, ka šīs [Baidena un Putina] sarunas tiek vērtētas kā maznozīmīgas.

Jau ziņots, ka Putina un Baidena sarunas Ženēvā plānotas 16.jūnijā, un tā būs viņu pirmā tikšanās kopš Baidena stāšanās prezidenta amatā.

Baidena vizīte Eiropā sāksies ar G7 samitu Lielbritānijā, kur, saskaņā ar Vācijas valdības avotu pausto, tikšot arī pārrunāta Maskavas īstenotā starptautisko „normu pārkāpšana”.

Krievija tiek vainota arī kiberuzbrukumos, par iejaukšanos vēlēšanās, slepkavībās rietumvalstu teritorijās un dezinformācijas kampaņās.

G7 sanāksmei sekos NATO samits un ASV-Eiropas Savienības samits Briselē, un tikai pēc tam ASV prezidents Džo Baidens Ženēvā tiksies ar autoritāro Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu