Meklēs risinājumus pacientu līdzmaksājumu samazināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: gopixa/Shutterstock

Eiropas Pretnabadzības tīkla Latvijas organizācija biedrība "EAPN-Latvia" rīko ekspertu darba grupas sēdi "Pacientu līdzmaksājumu samazināšana Latvijā. ES valstu modeļi", informēja biedrības valdes priekšsēdētāja Laila Balga.

Viņa skaidroja, ka darba grupas mērķis ir sagatavot priekšlikumus pacientu līdzmaksājumu samazināšanai, balstoties uz citu Eiropas Savienības valstu pieredzi un izmantotajiem modeļiem un izvēloties Latvijas apstākļiem atbilstošākos risinājumus.

Augsti pacientu līdzmaksājumi esot būtisks sociālās nevienlīdzības un nabadzības riska faktors, kura ietekmi ir nepieciešams samazināt, it īpaši domājot par sociāli mazāk aizsargātām sabiedrības grupām, pauda Balga.

Darba grupu vadīs "EAPN-Latvia" eksperts, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes docents Romualds Ražuks. Darba grupā aicināti piedalīties arī Saeimas, Veselības ministrijas, Labklājības ministrijas, veselības aprūpes darbinieku, pacientu biedrību un citu nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Darba grupas izveide ir turpinājums šā gada 9.aprīlī "EAPN-Latvia" rīkotajam vebināram "Kā mazināsim sociālo nevienlīdzību? Pacientu līdzmaksājumu samazināšana".

Biedrība "EAPN-Latvia" ir 2013.gadā dibināta nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir, strādājot Eiropas Tīklā cīņai pret nabadzību, strādāt uz sociāli drošu Latviju, kas brīva no nabadzības un sociālās atstumtības un kurā pieejamas ekonomiskās, sociālās un kultūras tiesības visiem. Biedrība iestājas pret visa veida diskrimināciju un sociālo atstumtību. Pašlaik EAPN-Latvia ir 29 biedru organizācijas un astoņi asociētie biedri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu