Makenzija Skota ziedo labdarībai vēl $2,7 miljardus (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Interneta tirdzniecības giganta "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija Skota
Interneta tirdzniecības giganta "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija Skota Foto: Evan Agostini/Invision/AP, File

Interneta tirdzniecības giganta "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija Skota ziedojusi labdarībai vēl 2,7 miljardus ASV dolāru, vēsta raidorganizācija BBC.

Skota paziņoja, ka esot vēlējusies ziedot "tiem, kas vēsturiski bijuši ar nepietiekamu finansējumu un kam nav tikusi pievērsta pienācīga uzmanība". Viņa izvēlējās 286 organizācijas, kas darbojas rasu nevienlīdzības izskaušanas, mākslas un izglītības jomā.

Divu romānu autore Skota ir viena no pasaules bagātākajām sievietēm. 2019.gadā tika šķirta viņas 26 gadus ilgusī laulība ar Bezosu - pasaules bagātāko cilvēku. Viņa palīdzēja Bezosam 1994.gadā nodibināt veiksmīgo uzņēmumu un šķiroties saņēma 4% "Amazon" akciju.

Decembrī Skota atklāja, ka četru mēnešu laikā ziedojusi vairāk nekā četrus miljardus dolāru sieviešu vadītām labdarības organizācijām, bezmaksas pārtikas programmām un koledžām ar lielu melnādaino studentu pārsvaru.

Neskatoties uz dāsnajiem ziedojumiem, viņa joprojām ir 22. bagātākais cilvēks pasaulē, liecina biznesa žurnāla "Forbes" aprēķini. Viņas turība lēsta ap 59,5 miljardiem dolāru.

Otrdien publicētā bloga ierakstā Skota pauda apņemšanos izdāļāt savu bagātību. Izvēlēties naudas saņēmējus viņai palīdz pētnieku komanda un vīrs Dens Džūets, ar kuru Skota nesen apprecējās. Džūets ir dabaszinību skolotājs. "Mūs vada pārliecība, ka būtu labāk, ja neproporcionāla bagātība nekoncentrētos šaura cilvēku loka rokās. Labākos risinājumus izstrādāt un īstenot var citi," teikts ierakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu