Krievija pastiprina ieroču aprites likumus (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: sarun_J/Shutterstock

Krievijas Valsts dome pieņēmusi divus likumus, kas padara stingrākus ieroču aprites likumus, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Saskaņā ar jauno likumu minimālais vecums šaujamieroču iegādei paaugstināts no 18 līdz 21 gadam.

Pirms 21 gada vecuma šaujamieročus turpmāk drīkstēs iegādāties Krievijas pilsoņi, kuri izgājuši militāro dienestu vai dienē valsts militārajās organizācijās.

Ieročus no 18 gadu vecuma drīkstēs iegādāties arī profesionāli mednieki un tie juridisku personu darbinieki, kam ir īpaši uzdevumi, kuru veikšanai nepieciešami ieroči.

Valsts dome arī pieņēmusi likumu, kas paredz bargāku sodu par nelikumīgu ieroču apriti.

Turpmāk par nelikumīgu ieroču iegādi, nēsāšanu un glabāšanu draudēs trīs līdz piecus gadus ilgs cietumsods. Līdz šim par šādu pārkāpumu varēja piespriest cietumsodu līdz četriem gadiem.

Savukārt par nelikumīgu ieroču pārdošanu turpmāk draudēs cietumsods līdz astoņiem gadiem līdzšinējo divu gadu vietā. Gadījumos, ja ar ieroču tirdzniecību nodarbojas organizēta grupa, tiks piespriests 10 līdz 15 gadus ilgs cietumsods, salīdzinot ar līdzšinējiem diviem līdz sešiem gadiem.

Pēc masu apšaudes skolā Kazaņā šā gada maijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzdeva parlamentam pastiprināt ieroču aprites noteikumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu