Brabus pārvērš G klases apvidnieku par pusmiljonu vērtu sporta auto (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Brabus 900 Rocket Edition
Brabus 900 Rocket Edition Foto: Brabus

Ja gribas ļoti ātru, samērā ekskluzīvu auto par bargu naudu, tad der ielūkoties Brabus piedāvājumā, jo vācu kompānijas klāstā nupat nonācis Brabus 900 Rocket Edition - tūnēts Mercedes-AMG G 63, kura veiktspējas skaitliskā izteiksme ir iekodēta nosaukumā.

Automašīnas ar apzīmējumu Rocket Brabus klāstā parādās diezgan regulāri. Iepriekš tādi bijuši uz četru durvju GT 63 S bāzes radītais 900 zirgspēku Rocket 900 One Of Ten un Rocket 900, kas iepriekšējā dzīvē bija Mercedes-Benz S 65 AMG. Tagad Brabus Rocket automobiļu saimnei pievienojusies klasiskā G klases apvidnieka versija ar Widestar virsbūves detaļu komplektu no oglekļa šķiedras, kaltiem 24 collu riteņiem un modificētu V8 motoru.

2019. gadā Brabus radīja īstu kosmosa kuģi G V12 900 "Viens no desmit", kas būvēts uz pašreizējās G klases bāzes, bet ir apgādāts ar 6,3 litru V12 motoru zem pārsega. Ekskluzīvais auto, kura vienu eksemplāru dzimšanas dienā kā dāvanu saņēma portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu, attīsta 900 zirgspēkus un 1200 Nm griezes momentu, ļaujot automašīnai paātrināties līdz simtam 3,8 sekundēs. Jaunais Brabus 900 Rocket Edition ceļ latiņu vēl mazliet augstāk, lai gan ir apgādāts tikai ar V8 biturbo dzinēju. Tiesa, tas ir pamatīgi modernizēts, turklāt akustikas ziņā vienkārši varens, jo par tā skaņu gādā nerūsējošā tērauda izplūdes sistēma ar elektroniski vadāmiem vārstiem.

Brabus 900 Rocket Edition
Brabus 900 Rocket Edition Foto: Brabus

Citos Mercedes-AMG automobiļos sastopamā 4 litru V8 dzinēja darba tilpums Botropas uzņēmumā palielināts līdz 4,5 litriem. Tam nomainītas faktiski visas komponentes, tai skaitā uzstādīti jauni turbokompresori, degvielas sūkņi, kā arī vadības bloks ar patentētu programmaparatūru. Pēc visām manipulācijām galīgā veiktspēja ir 900 ZS un 1250 Nm, kas tiek novadīti riteņiem ar deviņu pakāpju automātu.

No nulles līdz simtam Brabus 900 Rocket Edition paātrinās 3,7 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums - 280 kilometri stundā.

Bezceļu superauto ir oglekļa šķiedras motora pārsegs, radiatora režģis ar integrētu inerces kompresoru, kompozītmateriālu priekšējais un aizmugurējais spoilers, difuzors, daudz oglekļa daļu un, protams, iespaidīga izmēra riteņi. Brabus 900 Rocket Edition ir aprīkots ar 24 collu Platinum Edition Z diskiem, kam ir aerodinamiskas uzlikas, un tos paredzēts apaut ar Continental, Pirelli vai Yokohama riepā. Virsbūvei iespējamas divas krāsas - Signature Black un Stealth Grey.

Brabus 900 Rocket Edition
Brabus 900 Rocket Edition Foto: Brabus

Brabus 900 Rocket Edition, kura visas interjera detaļas ir ietītas ādā, tiks izgatavots 25 eksemplāros, un katrs no tiem maksās 571 270 eiro.

Brabus 900 Rocket Edition
Brabus 900 Rocket Edition Foto: Brabus
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu