Vatikāns protestē pret Itālijas likumprojektu par homofobijas apkarošanu (17)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vatikāns, sperot bezprecedenta soli, iesniedzis Itālijai oficiālu diplomātisko notu, protestējot pret likumprojektu par homofobijas apkarošanu, otrdien ziņo mediji.

Likumprojekts, par kuru šobrīd notiek debates Itālijas parlamentā, paredz sodus par seksuālo minoritāšu un invalīdu diskriminēšanu un par kūdīšanu uz vardarbību pret šīm grupām.

Kā vēsta laikraksts "Corriere della Sera", Vatikāns savā notā norādījis, ka šis likumprojekts ir pretrunā ar konkordātu, kas noslēgts starp Itāliju un Svēto krēslu.

"Tā ir bezprecedenta rīcība abu valstu attiecību vēsturē. Vismaz publiski neviens šāds precedents nav zināms," norāda avīze.

Vatikāna faktiskais ārlietu ministrs arhibīskaps Pols Ričards Galahers attiecīgu verbālnotu nodevis Itālijas vēstniecībai Vatikānā 17.jūnijā, ziņo izdevums.

Dokumentā teikts, ka likums, tā pieņemšanas gadījumā, ierobežos katoļu ticības un vārda brīvību.

Likums, piemēram, neparedz izņēmumu katoļu skolām, kas ļautu tām nepiedalīties pasākumos, kas tiktu organizēti jaunieviestās homofobijas apkarošanas dienas ietvaros.

Vatikāns pauž arī bažas, ka katoļu nākotnē var tikt saukti tiesas priekšā par savas negatīvās nostājas paušanu pret tā dēvēto LGBTI (lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un interseksuāļu) īpašajām tiesībām.

Lai gan Vatikāns nekad iepriekš nav iebildis pret kādu no Itālijas likumiem, konkordāts tam dod šādas tiesības, atzīst "Corriere della Sera".

Nedz Vatikāns, nedz Itālijas Ārlietu ministrija nav atbildējuši uz lūgumu komentēt šīs ziņas.

Likumprojektu par homofobijas apkarošanu parlamenta apakšpalāta pieņēma novembrī, taču Senātā pret to stingri iestājas labējās partijas.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu