Ūdens temperatūra Jūrmalā svārstās no +20 līdz +23 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vīrietis Majoru pludmalē.
Vīrietis Majoru pludmalē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūnija beidzamās dienas rītā ūdens temperatūra Jūrmalas peldvietās svārstās no +20 grādiem Jaunķemeros līdz +23 grādiem Bulduros.

Kauguros un Mellužos ūdens temperatūra deviņos rītā bija +21 grāds, savukārt Dubultos, Majoros un Dzintaros - par grādu augstāka.

Galvaspilsētas pašvaldība vēsta, ka Daugavgrīvā un Vakarbuļļos ūdens temperatūra ir +19 grādi, bet Vecāķos tā sasniedz +22 grādus. Ūdens temperatūra Daugavas peldvietās Rumbulā un Lucavsalā ir attiecīgi +21 un +22 grādi, Ķīpsalā ūdens iesilis līdz +23 grādiem, Ķīšezerā - līdz +24 grādiem, Bābelītes ezerā - līdz +26 grādiem.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra vairumā upju un ezeru no rīta +19..+24 grādi, pēcpusdienā gaidāms par vienu līdz trim grādiem siltāks ūdens.

Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts ziņo, ka Baltijas jūras centrālajā un dienvidu daļā savairojušās zilaļģes, bet Latvijas tuvumā to koncentrācija līdz šim nav bijusi liela.

Tuvākajās dienās vējš galvenokārt pūtīs no austrumiem, ziemeļaustrumiem, tā ietekmē siltākais ūdens gaidāms Rīgas līča rietumu jeb Kurzemes piekrastē, bet citviet Latvijas piekrastē iespējama ūdens temperatūras pazemināšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu