Gvatemalai nav piegādātas par $80 miljoniem nopirktās "Sputnik V" vakcīnas (4)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Vyacheslav Prokofyev

Gvatemalas valdība pieprasījusi Krievijai atgriezt par "Sputnik V" Covid-19 vakcīnām samaksātos miljonus, jo tās nav tikušas piegādātas, atstājot pirmo poti saņēmušos Gvatemalas iedzīvotājus bez iespējas pabeigt vakcināciju.

Gvatemalas veselības aizsardzības ministre Amēlija Floresa arī pavēstīja, ka valdība pieprasījusi Krievijas Tiešo investīciju fondam, kas finansē "Sputnik V" ražošanu un nodarbojas ar tās izplatīšanu ārzemēs, 20 dienu laikā piegādāt vakcīnas, lai varētu pabeigt pirmo devu saņēmušo cilvēku vakcināciju.

Aprīļa sākumā Gvatemala samaksāja 80 miljonus dolāru par astoņiem miljoniem Krievijas Covid-19 vakcīnas devu.

Taču līdz šim Gvatemala saņēmusi tika nepilnus divus procentus no pasūtītā apjoma jeb 150 000 devu.

Tiešo investīciju fonda pārstāvis Oļegs Brjanskis pavēstīja, ka šonedēļ Gvatemalā ieradīsies divas lidmašīnas ar vakcīnām, lai "izpildītu līgumsaistības".

Tikmēr Argentīnas avīze "La Nacion" pagājušajā nedēļā rakstīja, ka Argentīnas amatpersonas sākušas intensīvas sarunas ar Krieviju, lai panāktu jaunas "Sputnik V" piegādes.

Daudzi argentīnieši šī gada martā-aprīlī vakcinējās ar "Sputnik V" pirmo devu, taču joprojām nav saņēmuši otro poti.

Līdz jūnija vidum Argentīna bija saņēmusi teju 7,9 miljonus vakcīnas pirmās komponentes devu un tikai nedaudz vairāk kā 1,5 miljonus otrās komponente devu jeb piecas reizes mazāk. Argentīnas varasiestādes pat pagarinājušas laiku starp abu pošu saņemšanu līdz 12 nedēļām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu