Ogres novada domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts Helmanis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Egils Helmanis
Egils Helmanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Ogres novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē šodien par pašvaldības vadītāju atkārtoti tika ievēlēts vēlēšanās Ogres novadā uzvarējušā saraksta līderis Egils Helmanis (NA).

Par Helmani nobalsoja 21 deputāts, pret bija viens un viens balsojumā atturējās. Otrs pretendents Ogres novada domes priekšsēdētāja amatam bija iepriekšējais Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Mariss Martinsons (LRA) par kuru nobalsoja divi deputāti, pret bija 19 un divi balsojumā atturējās.

Saskaņā ar šodien Ogres novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē apstiprināto Ogres novada pašvaldības nolikumu domes priekšsēdētājam ir viens vietnieks.

Deputāti atbalstīja deputāta Raivja Ūzula ierosinājumu domes priekšsēdētāja vietnieka amatā ievēlēt līdzšinējo Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieku Gintu Sīviņu no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Zaļās partijas apvienotā saraksta.

Par Sīviņa ievēlēšanu priekšsēdētāja vietnieka amatā nobalsoja visi 23 domes deputāti.

Saskaņā ar šodien Ogres novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē apstiprināto Ogres novada pašvaldības nolikumu pašvaldības centrālās administrācijas darbu vada izpilddirektors un izpilddirektora vietnieks.

Viens no darba kārtības jautājumiem bija Ogres novada pašvaldības izpilddirektora un izpilddirektora vietnieka ievēlēšana.

Kā ziņoja līdzšinējā izpilddirektora vietniece Dana Bārbale, 28.jūnijā tikās visu apvienojamo novadu izpilddirektori un izpilddirektoru vietnieki, lai vienotos par kārtību, kādā izvirzīt savu kandidatūru izpilddirektora un izpilddirektora vietnieka amatam jaunizveidotajā Ogres novadā. Pretendentiem, kuri vēlējās pieteikt savu kandidatūru, bija jāiesniedz savs dzīves un darba gājums (CV), tādā veidā izrādot vēlmi turpināt darbu šajā amatā.

Izpilddirektora amatam tika saņemti CV no Lielvārdes novada pašvaldības izpilddirektores Ingas Reķes un Ogres novada pašvaldības izpilddirektora Pētera Špakovska. Arī deputāts Dainis Širovs (NA) sēdes laikā izvirzīja Špakovska kandidatūru, "novērtējot viņa profesionālo un prasmīgo darbu daudzu gadu garumā". Deputāti atbalstīja Širova ierosinājumu izpilddirektora amatā ievēlēt līdzšinējo Ogres novada pašvaldības izpilddirektoru Špakovski. Par viņa ievēlēšanu izpilddirektora amatā nobalsoja 21 deputāts, savukārt par līdzšinējo Lielvārdes novada pašvaldības izpilddirektori Ingu Reķi nobalsoja divi deputāti.

Izpilddirektora vietnieka amatam tika saņemti CV no Lielvārdes novada pašvaldības izpilddirektora vietnieces Līgas Zariņas un Ogres novada pašvaldības izpilddirektora vietnieces Bārbales. Deputāte Dace Kļaviņa (JV) izpilddirektora vietnieces amatam izvirzīja Bārbales kandidatūru, uzsverot viņas profesionalitāti, zināšanas un pieredzi. Bārbale saņēma visas 23 deputātu balsis.

LETA jau vēstīja, ka Ogres novadā līdzšinējā novada domes priekšsēdētāja Helmaņa pārstāvētais nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Zaļās partijas apvienotais saraksts ieguvis 13 no 23 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

No šī saraksta domē ievēlēti Helmanis, Gints Sīviņš, Dainis Širovs, Dzirkstīte Žindiga, Artūrs Mangulis, Atvars Lakstīgala, Jānis Siliņš, Ilmārs Zemnieks, Jānis Iklāvs, Andris Krauja, Dace Nikolaisone, Jānis Kaijaks un Pāvels Kotāns.

Vēl piecas partijas Ogres novada domē ieguvušas katra pa diviem deputātu mandātiem.

"Jauno vienotību" Ogres domē pārstāvēs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule un Labklājības ministrijas Juridiskā departamenta direktore Dace Kļaviņa. "Kustību "Par!"" Ogres domē pārstāvēs Lielvārdes novada domes deputāti Jānis Lūsis un Edgars Gribusts. "Latvijas attīstībai" un Vidzemes partijas apvienoto sarakstu domē pārstāvēs Ķeguma novada domes priekšsēdētājs Raivis Ūzuls un Dace Māliņa.

Savukārt no Latvijas Reģionu apvienības domē ievēlēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Martinsons un deputāts Toms Āboltiņš. No "Nacionālās savienības "Taisnīgums"" Ogres domē ievēlēti līdzšinējais Ikšķiles novada mērs Indulis Trapiņš un Valentīns Špēlis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu