Kazahstānā daudznozaru darbiniekiem būs obligāti jāvakcinējas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dan Nevill, CC BY-ND 2.0

Kazahstāna ceturtdien, 1. jūlijā, noteikusi par obligātu vakcinēšanos daudzu nozaru darbiniekiem, kas darbā nonāk ciešā kontaktā ar citiem cilvēkiem.

Prasība par obligātu vakcinēšanos attieksies uz pakalpojumu un izklaides sektoriem, banku darbiniekiem un vēl citām nozarēm. Šo sektoru darbiniekiem būs jāvakcinējas vai arī viņiem tiks liegts strādāt ciešā kontaktā ar citiem cilvēkiem.

Valdība nolēmusi, ka šo sektoru darbiniekiem pirmā vakcīnas deva jāsaņem līdz 15.jūlijam, bet otrā līdz 15.augustam. Nevakcinēties drīkstēs tikai tie darbinieki, kas inficējušies ar jauno koronavīrusu pēdējo trīs mēnešu laikā, vai var pierādīt, ka viņi medicīnisku iemeslu dēļ nedrīkst vakcinēties.

Nevakcinētajiem darbiniekiem katru nedēļu jāveic Covid-19 tests, nolēmusi valdība.

Kazahstānas Koronavīrusa komisija pagājušajā nedēļā rekomendēja obligāti testēt visus nevakcinētos pakalpojumu nozares darbiniekus un lielo rūpniecības uzņēmumu strādniekus.

Komisija skaidroja, ka jaunie ierobežojumi nepieciešami, jo valstī sācis izplatīties koronavīrusa delta jeb Indijas paveids.

Kazahstānā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 19 miljonus, pilnībā vakcinēti aptuveni divi miljoni cilvēku, ceturtdien paziņoja Veselības ministrija. Kazahstānā pieejamas vairākas Covid-19 vakcīnas, tostarp Krievijas izstrādātā vakcīna "Sputnik V", Ķīnas "Sinopharm" un Kazahstānā radītā vakcīna "QazVac".

Kazahstānā reģistrēti kopumā 425 573 Covid-19 gadījumi un 4375 nāves gadījumi, liecina oficiālie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu