Anglijā sejas masku valkāšana varētu kļūt par personīgu izvēli, paziņojis ministrs (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Londona, Lielbritānija. Ilustratīvs foto
Londona, Lielbritānija. Ilustratīvs foto Foto: HENRY NICHOLLS/REUTERS

Anglijā plānots no 19.jūlija atcelt visus ierobežojumus, kas tika noteikti jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai, paļaujoties uz iedzīvotāju "personīgo atbildību", paziņojis mājokļu lietu ministrs Roberts Dženriks.

Dženriks raidorganizācijai BBC sacīja, ka iedzīvotāji "sejas masku jautājumā nonāks pie atšķirīgiem secinājumiem", taču viņš uzticoties to "spriestspējai".

Dženriks sacīja, ka tuvākajās dienās premjerministrs Boriss Džonsons sniegs galīgo paziņojumu par to, kāds lēmums pieņemts par sejas masku valkāšanu.

Tikmēr Skotijas valdība norādījusi, ka "turpinās pastāvēt nepieciešamība" pēc sejas masku valkāšanas. Skotijā 9.augustā plānots atcelt vairumu ierobežojumu, taču prasība valkāt sejas masku sabiedriskajā transportā un veikalos varētu tikt saglabāta.

Anglijā, Skotijā, Velsā un Ziemeļīrijā pastāv atšķirīgi noteikumi. Dženriks intervijā pauda, ka vēlētos, lai tie kļūst vienoti visā Apvienotajā Karalistē.

Apvienotajā Karalistē pašlaik pirmo vakcīnas devu saņēmuši 86% pilngadīgo iedzīvotāju, savukārt otro devu - 63,8%.

Taču tur paaugstinājies fiksēto inficēšanās gadījumu skaits. Svētdien reģistrēti 24 248 jauni inficēšanās gadījumi un 15 nāves gadījumi.

Dženriks intervijā BBC norādīja, ka plašā vakcinācijas aptvere ļauj atteikties no ierobežojumiem un atgriezties normālā dzīvē. Viņš norādīja, ka ierobežojumu atcelšanas rezultātā varētu ievērojami pieaugt jauno inficēšanās gadījumu skaits. "Taču mums jāsāk jauns, atšķirīgs periods, kurā iemācāmies sadzīvot ar vīrusu, ievērojam piesardzību un kā indivīdi uzņemamies personīgu atbildību," viņš sacīja.

Jautāts, vai pats atteiksies no sejas maskas valkāšanas, ja šī prasība tiks atcelta, Dženriks atbildēja apstiprinoši. 

Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta (NHS) Anglijas nodaļas vadītājs Stīvens Poviss norādīja, ka sejas masku valkāšana cilvēku pārpildītās vietās "nenāktu par ļaunu".

"Ir labi pieturēties pie ieradumiem, kas mazina inficēšanos," viņš teica. Poviss uzsvēra - lai arī vakcinācijas rezultātā ļoti ievērojami kritušies inficēto hospitalizācijas un nāves gadījumi, tomēr smaga saslimšana nav pilnīgi neiespējama arī vakcinēto vidū un slimnīcās pašlaik ir arī vakcinēti Covid-19 pacienti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu