Elektroskūtera un auto sadursme raisa jautājumu, kurš no iesaistītajiem bija neuzmanīgāks (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Vieglā auto un elektriskā skrejriteņa sadursme uz Bērzaunes ielas
Vieglā auto un elektriskā skrejriteņa sadursme uz Bērzaunes ielas Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Uz Bērzaunes ielas pie VEF tilta kāds mazāk aizsargāts elektriska skrejriteņa vadītājs piedzīvoja nepatīkamus mirkļus, kad viņu uz gājēju pārejas nepamanīja vieglā auto vadītāja un notika sadursme.

Skrejriteņa vadītājs pēc negadījuma nonāca ātrās palīdzības mediķu rokās, tomēr, cik zināms, kritienā netika gūtas smagas traumas. Sieviete, kura avārijas brīdī sēdēja pie “Hyundai” stūres, savu vainu notikušajā nenoliedz un, neņemot vērā tikko piedzīvoto izbīli, spēj paskaidrot, kā viss atgadījās.

“Lēnām braucu no VEF tilta, brauca arī citas mašīnas, pagriezienā paskatījos uz abām pusēm, neredzēju viņu. Nevaru apgalvot, ka viņam bija liels ātrums, es viņu vienkārši neredzēju,” stāsta automašīnas vadītāja. Viņa piebilst, ka paskatījās pa kreisi, pa labi, bet nepaskatījās vēlreiz pa kreisi, un tā šajā gadījumā bija kļūda, ko citiem vajadzētu atcerēties nepieļaut.

Tai pašā laikā sieviete atgādina, ka elektriskie skrejriteņi pārvietojas krietnā ātrumā. “Es nevaru apgalvo par šo konkrēto braucēju, jo es viņu neredzēju, bet mēs visi zinām, ka viņi brauc ar ļoti lielu ātrumu... Gājēju ātrums tas jebkurā gadījumā nav,” - tā vieglā auto vadītāja.

Sieviete piebilst, ka Rīgā šī ir viena no bīstamām vietām, sarežģīts krustojums, kur divos virzienos brauc arī elektroskūteru un velosipēdu vadītāji. Lai kā, visticamāk, šoreiz par vainīgu avārijas izraisīšanā tiks atzīta automašīnas vadītāja. Ņemot vērā visus apstākļus, pieļaujams, ka šis stāsts beigsies ar administratīvo lietu un naudas sodu.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu