Baltkrievija atver robežas Covid-19 vakcīnu tūrismam (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko
Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko Foto: Pavel Orlovsky/BelTA Pool Photo via AP

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko parakstījis rīkojumu, kas ļaus 73 valstu pilsoņiem (Latvijas gadījumā - arī nepilsoņiem) bez vīzas iebraukt valstī, lai tur vakcinētos pret Covid-19.

Iespēja bez vīzas ieceļot un izceļot no valsts būs spēkā no 15.jūlija. 

Palikt valstī būs iespējams ne ilgāk par piecām dienām.

Ārvalstu pilsoņu vakcināciju plānots veikt par maksu, apstiprinājusi Baltkrievijas Veselības ministrija. Tiek izstrādāta informācijas sistēma, kurā tiks izskatīti ārzemnieku pieteikumi un fiksēti dati par veikto vakcināciju.

Saskaņā ar Baltkrievijas Veselības ministrijas sniegtajiem datiem, medicīniskajiem tūristiem vakcinācija ar divām vakcīnas devām izmaksās 130 līdz 150 Baltkrievijas rubļus (43 līdz 50 eiro). 

Ārzemniekiem būs jāiestājas elektroniskajā rindā, kuras dati būs pieejami robežsardzei. Iebraucot valstī, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, negatīvs Covid-19 tests un apliecinājums par reģistrāciju elektroniskajā rindā. Kad pēc 21 līdz 90 dienām pienācis laiks otrajai vakcīnas devai, jārīkojas tieši tāpat, ziņo "RIA Novosti".

Baltkrievijas veselības ministra vietnieks Aleksandrs Tarasenko norādījis, ka daudzi ārzemnieki interesējoties par iespēju vakcinēties ar Krievijā izstrādāto "Sputnik V" vakcīnu pret Covid-19. Tā netiek lietota vairumā Eiropas Savienības (ES) valstu, jo šīs vakcīnas izmantošanu nav apstiprinājusi Eiropas Zāļu aģentūra (EZA).

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu