Vienā uzņēmumā spēkus apvieno Porsche, Bugatti un horvātu Rimac

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Porsche

Apzinoties prioritātes un veicot resursu pārdali, Volkswagen ir atbrīvojies no Bugatti zīmola, to novirzot Porsche paspārnē, kas savukārt cieši sadarbosies ar horvātu jaunuzņēmumu Rimac. 

Liela apjoma darījumā ir izveidots jauns uzņēmums Bugatti-Rimac. Kopuzņēmuma 55% kontrolpaketi ieguvis Rimac, 45% - Porsche. Galvenā mītne atradīsies Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā un tiks atvērta 2021. gada ceturtajā ceturksnī. Jauno uzņēmumu vadīs Rimac izpilddirektors un dibinātājs Mate Rimaks.

Ziņa par kopuzņēmuma izveidi nebija pārsteigums, jo Volkswagen izpilddirektors Herberts Dīss vēl martā teica, ka Porsche, visticamāk, izveidos kopīgu uzņēmumu ar Rimac, iesaistot Bugatti, un galu galā saņems mazākuma daļu.

Foto: Porsche

Porsche pieder 24% pašas Rimac akciju. Citu Rimac akcionāru vidū ir Hyundai Motor (12%) un Ķīnas akumulatoru ražotājs Camel Group (14%).

Kopuzņēmums ražos divus hiperauto modeļus. Tie būs aktuālais Bugatti modelis Chiron visās tā iterācijās un nupat pieteiktais, pilnīgi elektriskais Rimac Nevera. Pēc Porsche ziņām, visus Bugatti turpinās ražot uzņēmuma rūpnīcā Molsheimā, Francijā.

Bugatti-Rimac izveide tiks pabeigta 2021. gada beigās.

"Bugatti un Rimac ideāli sader viens ar otru. Abu devums kopuzņēmumā būs vienlīdz nozīmīgs, jo Rimac ir pionieris elektrisko tehnoloģiju jomā, savukārt Bugatti ir vairāk nekā gadsimtu ilga pieredze luksusa automašīnu izstrādē. Tik izcilas tradīcijas ir gandrīz unikālas automobiļu rūpniecības vēsturē. Kopā mēs apvienosim savas zināšanas, tehnoloģijas un aktīvus ar mērķi nākotnē izveidot īpašus projektus," komentē Mate Rimaks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu