Kravas vilcienā atklātas 420 000 kontrabandas cigarešu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas vilciena kontroli, novērsušas 420 000 cigarešu jeb 21 000 paciņu kontrabandu, kas bija paslēptas metāla stiepļu ruļļos. 

Pirmdien, 5.jūlijā, Daugavpils preču stacijā muitas amatpersonas veica vagona ar stiepļu kravu kontroli. Vilciens robežu šķērsoja Indras muitas kontroles punktā, kur vilciena sastāva pārbaudes laikā Valsts robežsardzes amatpersonai radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā. Tas tika novirzīts uz padziļinātu kontroli Daugavpils preču stacijā.

Atbilstoši pavaddokumentiem krava - dzelzs vai neleģēta metāla stieple ruļļos - bija nosūtīta no Ukrainas saņēmējam Igaunijā.

Muitas fiziskās kontroles laikā tika konstatēts, ka stiepļu ruļļos ir paslēpti polietilēnā ietīti iepakojumi ar cigaretēm. Kopā izņemti 420 000 cigarešu "Premjer" un "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu sākšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu