Ķīna būvē savu 51. zonu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Nekurienes vidū Ķīna būvē bāzi, kas beigu beigās varētu kļūt par ekvivalentu slepenajai un leģendu apvītajai ASV Gaisa spēku bāzei – 51. zonai.

Pagājušā gada septembrī Ķīna pirmo reizi palaida pašu izveidoto atkārtoti izmantojamo bezpilota kosmosa lidaparātu. Zemes orbītā tas palika divas dienas, līdz beigu beigās nolaidās 5 kilometru garā nolaišanās laukumā kādā Ķīnas provincē. Pirms nolaišanās nevienam nebija ne jausmas, ka tur eksistē šāds nolaišanās laukums.

Pēdējos dažos mēnešos šajā bāzē saradušās vairāk nekā desmit jaunas ēkas, kas 2021. gada “Google” kartēs vēl nav redzamas. Ja redzamo skrejceļu vēro plašākā teritorijas kontekstā, tad tas izskatās kā daļa no vienādmalu trīsstūra, padarot iespējamu pacelšanos un nolaišanos no trīs dažādiem virzieniem, vēstīts izdevumā “NPR”.

Jaunās ēkas liecina, ka nekurienes vidū ir arī bāze, kas valstij ļauj paturēt noslēpumā savas aviācijas tehnoloģijas un spējas. Izklausās pazīstami, vai ne?

1950. gados ASV valdība dziļi Nevadas tuksnesī izveidoja 51. zonu (Area 51). Netālu atradās arī kodolizmēģinājumu vietas. Bāzē tika izmēģināti dažādi slepeni lidaparāti, kā arī tika veikti eksperimenti ar dažādiem ne tik veiksmīgiem lidaparātiem, par kuriem mēs varbūt nekad neuzzināsim.

Ķīna dažās aviācijas kategorijās jau sen lūko noķert ASV, tāpēc pašiem sava 51. zona viņiem būtu ļoti noderīga.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu